Следва

Истории от живота: Тина, безмълвната съпруга на Онасис

Милиардер и коцкар, но с душа на артист: що за мъж взе Даша Жукова

"Пари при пари отиват", бяхме писали за Роман и Даша навремето. Тук ситуацията не е много по-различна - малкото богато руско момиче се жени за дори по-малкото от нея богато гръцко момче.

Celebrities преди 4 години

Миналата седмица стана ясно, че една от всички омъжили се в рамките на този месец, е "малкото богато момиче" Дария Жукова. За свой втори съпруг Даша взе 34-годишния си възлюбен Ставрох Ниархос III, с когото се познава от дълги години. Припомняме ТУК.

Какво не знаем, а трябва, за човека, който открадна сърцето на екслюбимата на Роман Абрамович:

Семейство
Ставрос Ниархос се ражда на 17-ти април 1985-та година в Ню Йорк в семейството на гръцките милиардери Филип Ниархос и Виктория Кристина Гинес - новият мъж на Даша е потомък на известния корабен магнат Ставрос Ниархос II, който оставя милиарди долари на наследниците си.


Виктория Кристина Гинес и Филип Ниархос със семейна приятелка


Ставрос с майка си

Дядото на Ставрос е един от най-известните гръцки предприемачи. С помощта на чичо си, големият Ставрос основава търговски флот, който пострадал сериозно по време на Втората световна война. От застраховката обаче Ниархос получава два милиона долара, с които инвестира в изграждането на нов; създава международната компания Niarchos Ltd, а през 1952-ра строи първия си нефтен танкер, от което следва сериозо набъбване на авоарите му.


Ставрос Ниархос

Бащата на младия Ставрос - Филип, в момента е на първо място в класацията за най-богатите хора в съседна Гърция.


 Филип Ниархос

Образование
Началното си обучение Ставрос получава в Париж, а впоследствие се захваща с режисура в Ню Йорк. През 2007-ма, на 22-годишна възраст, получава дипломата си от Южнокалифорнийския университет. Сами се досещате, че едва ли му е писано да стане велик режисьор - Ставрос също го знае, но мисълта не го тревожи. За завършването си Ниархос получава сто милиона долара от баща си и решава да започне свой бизнес.


С Карин Ройтфелд

В какво ги е вложил Ниархос младши и от какво заработва сега, не е известно на широката публика, но той, както и цялото му семейство, ежегодно даряват средства за развитието на изкуството, културата, спорта и образованието в родна Гърция. След смъртта на знаменития гръцки корабовладелец през 1996-та, роднините му основават фондацията Stavros Niarchos, която помага много на Гърция в моментите на икономически кризи, продължава да го прави и до ден днешен.

Бурна младост
В средите си Ставрос се подвизава като голям ценител на женската красота, като някои го описват направо с "женкар". В публичното пространство се носят слухове за поне пет негови романтични забежки (предполагаме, не са единствените). Документирани са връзките му с Мери-Кейт Олсън, Парис Хилтън, Линдзи Лоън и шведската принцеса Мадлед - все парти диви.


Ставрос и Парис Хилтън


Ставрос и Парис


Ниархос и Хилтън

Свободното си време "на младини" Ставрос прекарва основно по ресторанти и нощни заведения - къде с приятели, къде по любов. Въпреки репутацията си на коцкар, дамите не бягат от него, даже напротив - привлича ги като магнит. Дали със задълбочения си поглед и закачлива усмивка, или с огромното си богатство... може би по малко и от двете. Става въпрос, че никога не остава сам.

От всички предишни забежки най-сериозни стават отношенията му с Джесика Харт - заедно са пет години, дори щели да се женят. До сватбен ден така и не се стига: злите езици разнасят, че самата Дашка става причина за раздялата им.


Ниархос и Харт

Отношенията с Дария Жукова
Даша и Ставрос са лични познати от много години насам. Както разказвахме и миналата седмица, флиртът им не започва допреди едва две години - или поне светът няма по-стари доказателства за разгорещяване в отношенията им.

Заедно за първи път Даша и Ставрос се появяват на бала на Института по костюмите на МЕТ през 2017-та, като галеристката и редактор на сп. Garage собственоръчно публикува снимки от събитието в Инстаграм профила си.

В последната половин година връзката им става все по-открита (подозираме, че има общо с финализирането на развода й с Роман Абрамович). Знае се, че двамата живеят в Ню Йорк, а Ставрос има отлични отношения с децата на Даша и Роман - десетгодишния Арън-Александър Абрамович и Лия Лу Абрамович.

Близки на светската двойка разказват, че ги сближава любовта към изкуството - Ставрос я наследява от дядо си, в чиято лична колекцията присъстват велики имена.

Припомняме, че следим връзката им детайлно от юли насам, когато се появиха първите слухове за годеж; после дойде ред на ваканционния сезон, който двойката прекара по яхти и острови, с приятели и без.

Сватбата, както стана ясно миналата седмица, се е провела в Париж и в доста скромен приятелски кръг.

За цялото време на връзката си (вече две години) нито Жукова, нито Ниархос са си позволявали публични коментари за отношенията си.


Ако сметнем, че Роман Абрамович (бившият мъж) и Ставрос Ниархос (настоящият) са също толкова актуални и желани, колкото JFK и Онасис навремето, не е ли Даша Жукова една съвременна Джаки О.? Май така излиза. Не е била Първа дама, но не пречи да я разглеждаме почти като такава от март 2009-та насам. Друга история, която, макар и приключила, не спира да вълнува, е Голямата любов на Жукова и Абрамович. Припомняме я ТУК.

Колкото до настоящата, тази със Ставрос, тя тепърва ще се пише.

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 12 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.