Следва

Меган Маркъл в лилаво и дълго

SOFIA Rhapsody. 10 000 крачки кеф

"Is this the real life?
Is this just fantasy?"

All About Life преди 4 години

Октомври 2019-та, на две крачки вляво от ръба на двора на Редакцията, в компанията на Реми от Палестина, на 22, сме, украсени с технологичното бижу, което чакаме да ни стане "тонус бодигард" отдавна.



С Huawei GT 2 на ръката и запас от 10 000 крачки в "джоба" сме в пълна готовност да достигнем нужната квота движение за деня като се "изгубим нарочно" в една бохемска градска рапсодия, изпълнена с импровизация, вдъхновение и свобода, олицетворяващи града и жителите му.

Показваме, крачейки, София на Реми такава, каквато я обичаме. Следват 10000 крачки любов. 



Маршрутът ни е концентриран в Центъра - сърцето и душата на София. Редуваме съвременни изложби, градска архитектура, антикварни базари, книжарници и гурме в приблизително 2 часа време и 10 000 бодри крачки в кецове >>


*Първа спирка, 759 крачки от кота 0 дотук 

Elephant bookstore, любима английска винтидж книжарница с богат, еклектичен и придирчив избор на подаръчни предложения, както и селективен избор на секънд хенд книги, списания и комикси на английски език.



SOFIA, SOFIA, мой малък Лондон, ай, обичам те!



"Магазинът е невероятен. Обичам идеята му и съм влюбена в атмосферата и селекцията от предложения в него."
Любима книга: "Шпионката" от Паулу Коелю.





*Втора спирка, 1 635 крачки, Supa Star на "Шишман"




"Когато пътувам, искам да придобия усещането за града, в който съм. Искам да изживея ежедневния живот на местните жители, да попия от културата и, разбира се, да вкуся местната храна. От храната можем да научим много!
 

Любимо местно ястие: Шкембе чорба
Любимо родно ястие: Makloubeh 



Тук оставям нещо от себе си:

"Хандхала - най-известната фигура, която Наджи Ал-Али (описан като най-големия палестински карикатурист и вероятно най-известният карикатурист в арабския свят) рисува в своите творби, представлява 10-годишно момче, търсещо път към дома. Хандала е "подписът" на Наджи Ал-Али и символ на палестинската идентичност. Наджи Ал-Али казва, че десетгодишното момче на рисунката е самият той, принуден на същата възраст да напусне Палестина.

Различни варианти на Хандала са рисувани и продължават да се рисуват и до днес. Оригиналната рисунка е на момче, което държи ръцете си зад гърба. Тази, която аз ви нарисувах, е с ключ в ръката - ключът КЪМ дома му (не този ОТ дома му)."

*Трета спирка, 2467 крачки, Галерия Райко Алексиев, изложба-конкурс на завършили възпитаници на Националната художествена академия.



Галерията на ул. "Раковски" 125 разполага с 330 кв.м. изложбена площ. Построена е по инициатива на Съюза на дружествата на художниците в България и още тогава е замислена като галерия. С учредяването на Съюза на художниците в България през 1944-та, преименуван през 1959 г. в Съюз на българските художници, галерия "Райко Алексиев" става една от основните изложбени зали на Съюза.










*Четвърта спирка, 3 589 крачки  - Базар за антики срещу Храм-паметника "Александър Невски" 




Попадаме на Leica Camera, истинска находка за ценителите на фотографското бижу. 

Leica Camera (Лайка) е немска компания, специализирана в производството на оптични системи и уреди за фината механика. Основана през 1849 г., фирмата се занимава с разработване на фотоапарати от 1913-та, като ги произвежда серийно от 25-та. Думата "Leica" е съкращение от "Leitzsche Camera", по името на предприемача Ernst Leitz (Ернст Лайц). Компанията преди това се нарича "Ernst Leitz GmbH". Днес всеки ден използваме изключително прецизната Leica Camera технология в мобилните устройства на Huawei - незаменимо дуо за запечатване на спомени.



"Обичам антиквариата. Смятам, че предметите, които срещаме на подобни базари са издържали "теста на времето" и ако можеха да говорят, сигурно щяха да имат много истории да разкажат. Обичам напуканите несъвършенства и нетолкова перфектните им форми. Това ги прави уникални и реални."


*Пета спирка, 5 892 крачки, ул. "Малко Търново"

Улица "Малко Търново" е с богата история и интересни обитатели. Още в началото на миналия век тя се оформя като място, обитавано от заможни и влиятелни българи и чужденци. Идеално реновирана днес, тя е като изящен и загадъчен лабиринт в сърцето на града. 







*Шеста спирка -  "квАРТал", ул. Цар Симеон, 6 791 крачки



*Седма спирка, "Докторската градинка", 8791 крачки

Докторската градина получава названието си по името на намиращия се в него Докторски паметник, издигнат в памет на загиналите медицински работници в Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г.



*Осма спирка, "Шишман" 34, 10 000 крачки! 





В този огрян есенен българо-чуждестранен тур из софийските потайности ни придружи най-новият ни, много красив, високотехнологичен аксесоар - новият Huawei Watch Gt 2, в продажба от изминалия понеделник.

Защо го имаме, носим и молим да ни разхожда? Ето защо:  

Новият Huawei Watch GT 2 предоставя функции за мониторинг на 15 спортa - от бягане и колоездене, до плуване, гребане, крос тренажор, планинско катерене и триатлон. Освен това разполага с вградена памет, в която можете да заредите около 500 песни, и възможност за възпроизвеждане на висококачествен звук директно към Bluetooth слушалки, без нужда от смартфон около вас, когато тренирате. 
С чипсет Kirin A1, който позволява ненадминат живот на батерията, при цялостна производителност и функции от ново поколение спрямо предишния модел Huawei Watch GT.  

За първи път у нас ще бъде налична и дамска (42mm диаметър) версия, с изключително тънък и елегантен дизайн. Мъжката (46mm) от своя страна позволява и Bluetooth обаждания. Watch GT 2 е първото носимо устройство на Huawei, което има "all-in-one" стъклен 3D екран, формиращ по-широк дисплей.

Предлаган в два дизайна - изцяло черен, и класически с кафява каишка от еко кожа, той идва със силно надградени технически параметри и функции спрямо познатия вече Huawei Watch GT, на изключително атрактивна препоръчителна цена от 479 лв.

Huawei и невероятната Ивет Лалова представят Watch GT 2


Междувременно, Huawei и Ивет Лалова анонсираха събитието "Тренирай с Ивет Лалова и Huawei Watch GT 2". На 30 октомври от 14 до 16 часа, залата на Next Level Fitness Club в Park Center ще бъде отворена за всички фенове на Ивет Лалова и Huawei, с които тя ще сподели съвети за добра форма на духа и тялото. Следете събитието във Facebook

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.