Следва

В Beauty салона: Как се прави перфектният рус цвят?!

Rock and Folk в Haute Coiffure дефиле на Loreal

Есенно-зимни прически в духа на рок и фолк културата бяха представени снощи в София от легендите в коафьорското...

Hair преди 14 години

Есенно-зимни прически в духа на рок и фолк културата бяха представени снощи в София от легендите в коафьорското изкуство - артистичният директор на Haute Coiffure Francaise Кристоф Гайе и Летисия Генау, член на креативния екип на френската академия за висша мода във фризьорстото.

Представянето на колекция "боядисване" е най-голямото и престижно събитие в бранша в световен мащаб.
Шоуто гостува в София като част от европейско турне, което обикаля най-големите градове на стария континент и ще направи хиляди хора съпричастни с последните тенденции в прическите.

Актуалната колекция "боядисване", вдъхновена от рок и фолк културата дефилира в София на 22-и ноември чрез сценична постановка с хореография, осветление и костюми.

На една и съща сцена своето изкуство представиха звездите от Франция и българските фризьори - членове на творческия екип на L’Oréal Professionnel.

ИНОА - Боята на бъдещето




Изненадата на събитието бе премиерата на ИНОА - боята на бъдещето, разработена в лабораториите L'Oreal.
Революционният продукт за трайно боядисване без амоняк бе представен за първи път пред професионалната общост на фризьорите. Уникалните възможности на ИНОА на сцената демонстрира Венета Игнатова - Вени.
В България боята на бъдещето ще бъде лансирана през първата половина на 2010 г.

Световното шоу Rock&Folk на Летисия Генуа и Кристоф Гайе е вдъхновено от две от музикалните легенди на столетието. Със средствата на съвременното сценично изкуство двамата коафьори представят своето виждане за косите в рок и фолк културата – две тенденции, които доминират на модните подиуми през сезон есен/зима 2009.
Декорът, осветлението, хореографията и костюмите предлагат нов прочит на кънтри, хипи и рок стилистиката от миналия век.



Летисия Генау e член на креативния екип на Haute Coiffure Francaise, пътува по цял свят и представя визията на L’Oréal Professionnel за актуалните тенденции. С работата си разкошната дама вдъхновява хиляди фризьори по цял свят да експериментират и усъвършенстват уменията си в коафьорското изкуство, а и изкушава публиката да се впусне в истинско модно приключение.

Кристоф Гайе e вдъхновител и автор на шоуто на Haute Coiffure Francais за L’Oréal Professionnel.

Гайе е артистичен директор на френската академия за висша мода в коафьорското изкуство от 2006 година.
Както преди да заеме отговорната позиция, така и днес, Кристоф е автор на грандиозните шоу-спектакли, с които L’Oréal Professionnel всяка година представя актуалната колекция "Боядисване" - специално събитие, което отдава на фризьорството важно място в света на модата.
Експертни технологии и иновация се преплитат с последните тенденции от модните дефилета.

Българската следа в световното шоу оставиха родните фризьори - членове на творческия екип на L’Oréal Professionnel. Своето изкуство на живо демонстрираха най-добрите в бранша у нас - Васил Атанасов, Калин Куцинов, Милена Найденова и Красимира Съботинова.
В рамките на 30 минутен спектакъл четиримата топ-фризьори показаха вдъхновени от стила на рок, кънтри и хипи музиката прически.
Заедно с моделите на сцената излязоха излязоха и петима от най-добрите танцьори от Балет „Арабеск”.
Специална хореография за българското шоу е подготвена от директорът на балет Арабеск Боряна Сечанова.



Актуалната колекция боядисване Rock&Folk на L’Oréal Professionnel черпи вдъхновение от музикалните легенди на столетието. Колекцията дава израз на вечно търсещия бунтарски дух, който се проявява както в буйната непримиримост на рока, така и в лиричната мечтателност на фолк, кънтри и хипи стила.

Също както двете музикални течения се преплитат и често взаимстват едно от друго, така и двете стилистични линии на L’Oréal Professionnel сякаш се търсят и докосват помежду си, харесват се, но остават верни на себе си. Естествено, жените-легенди в двата музикални стила са вдъхновителки на конкретните стилистични и цветови предложения при прическите. Двете тенденции - рок и фолк - в прическите продължават линията на интерпретиране в модните колекции на вечните символи на двата музикални свята.

Изцяло подвластни на рок-стилистиката са актуалните колекции на Gucci, Missoni, BurberryProrsum, Alberta Ferretti, Kenzo.

Фолк-тенденцията, в смисъл на кънтри и хипи, внася на модните подиуми богати цветове и разнообразни форми, вдъхновени от природата. Откриваме я в колекциите на Hermes, Gucci, Dolce&Gabbana.

Цяла поредица филмови продукции възраждат духа на Нашвил, като най-яркото заглавие сред тях е филмовата биография на Джони Кеш Walk the line. Символ на този стил е първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози, но също и френската филмова фея Ванеса Паради.
 

More from View Sofia

More Hair