Следва

Пак ли ти, Ретрограден Меркурий? Астро-грим от Huda Beauty

Beauty Starter: Виктория Д. likes it glowing!

IMMA MODEL

Beauty News преди 4 години




Лицето на Вики срещаме в каталози, модни и бюти едиториали (включително сесия на бански костюми, отразена в британския Vogue!), по подиуми на тепърва изгряващи и вече утвърдени дизайнери, разбира се - в View Sofia, и в Инстаграм, където се подвизава като KIWI.

Модел е на Ivet Fashion MA и то от най-готините; има характерна физиономия, което я прави желан модел във всички краища на света. 22-годишната Виктория Димитрова е морско дете и досущ като морето, никога не се спира - Тайланд, Барселона, а за най-прясното си пътешествие, в Милано, е обещала да ни разкаже подробно.

Как се поддържа такава фигура, как кожата й е винаги безупречна и как, въпреки цялото третиране, косата й е все така здрава, ни разказва в порция от редовния ни Beauty Starter:

View Sofia: A model's gotta do, what a model's gotta do - има ли нещо, от което се лишаваш, Вики? Или нещо, което не можем и да предположим, че си "причиняваш"? Кендал Дженър, например, закусва и се гримира едновременно, съответно голяма част от нещата, които яде с ръце, остават по лицето й - но тя твърди, че от това кожата й блести.
Виктория Димитрова: 
Никога не съм се лишавала от нищо, ако става въпрос за храна, понякога изключвам някои определени от менюто си, но по чисто здравословни причини. Иначе, от време на време се налага да се лиша и от някой друг допълнителен час сън, ако трябва да съм на линия много рано.

V.S.: Имаш физиката като на балерина, танцувала ли си някога?
В.Д.: 
Благодаря! И да, занимавах се с класически балет до седемнадесетгодишна.

V.S.: Има закуска за шампиони, за модели има ли?
В.Д.:
 Да си призная, понякога пропускам най-важното хранене за деня, но все пак се старая закуската ми да е засищаща, чиста и здравословна. Отдавна съм изключила почти всички млечни продукти и сутрин наблягам на яйца, пълнозърнест хляб и зеленчуци - или пък плодове под формата на смути, заедно със суперхрани на прах.

V.S.: В какво се изразява бюти режима ти?
В.Д.:
 Отне ми доста време да разбера, че колкото по-малко продукти поема кожата, толкова по-щастлива ще бъде. В момента използвам не повече от шест продукта - сутрин измивам с почистващ гел, нанасям дневен крем (задължително със слънцезащита) и околоочен серум с кофеин; вечер почиствам с гел, веднъж в седмицата правя пилинг с AHA и BHA (алфа- и бета-хидрокси киселини) и завършвам с нощно масло с шипка, иланг-иланг, лавандула и лимон.

V.S.: Една тайна от козметичната чантичка?
В.Д.: 
Винаги нося със себе си хидратиращ гел-буустер, когато съм дълго време навън и имам нужда от освежаване. Носи ми чувството на току-що измито лице и прави кожата невероятно мека.

V.S.: Нашата новооткрита е Витамин С, невевроятно е колко свойства съчетава в състава си. Имаш ли опит с нея?
В.Д.: Колкото и да се старая да си набавям витамина от цитрусови плодове, няма как да е достатъчно за кожата. Съвсем скоро включих продукти с Витамин C в режима си и разликата е видима - много по-гладка кожа, равен тен и свити пори. If you can’t eat it, don’t put it on your skin, нали така? 

V.S.: Защо KIWI?
В.Д.:
 От много години най-близките ми хора ме наричат така и много го заобичах. Превърна се в alter ego, с помощта на което взимам по-бързи, но не и задължително добри решения, хаха.

V.S.: Спомняме си те и с много дълга коса, защо я отряза?
В.Д.:
 Винаги съм вярвала, че с отрязването на много коса, сякаш изхвърляш много натрупана лоша енергия и оставяш на пода една част от себе си, която е трябвало да си отиде. А и с къса коса животът е някак по-лек (и малко по-розов)!

V.S.: С какво я глезиш иначе?
В.Д.: 
Косата си се старая, също като кожата, да не пренатоварвам излишно. Единственото ми правило е да използвам само продукти с чисти природни съставки. Завършвам с масло от арган.

V.S.: Беше доста дълго в Милано, какво ни "носиш"? Пастата и пицата по принцип не са рецепта за успех, що опре до хубава кожа.
В.Д.:
Ще кажа само "La Dolce Vita!"

V.S.: Какво спасява кожата от изсушаване, когато пътуваш?
В.Д.:
 Задължителната бутилка (нека не е пластмасова) с вода в чантата и много лек воден продукт за лице.

V.S.: А спасява ли я нещо въобще, когато недоспиваш?
В.Д.:
 Нищо не може да замени здравия сън, но винаги можем да "позакърпим" нещата с потапяне на лицето в ледена вода сутрин или просто кубче лед, което да разтопим, минавайки по цялото лице. А за фината околоочна зона не пропускам и кофеиновия серум, тъй като от малка имам тъмни кръгове под очите, особено и ако не съм успяла да се наспя - прави чудеса.

V.S.: Наскоро пластичен хирург провъзгласи Бела Хадид за "еталон за красота", чу ли за тази му "класация"? И няма ли Бела една-две операции в повече, че да бъде "съвършено красива"? 
В.Д.: 
Хубавото при Бела е, че колкото и да си личат разните интервенции, са направени толкова добре, че можем само да я смятаме за дъщеря на Карла Бруни. В никакъв случай не изглежда прекалено. Че е красива, спор няма, въпросът е защо изследването на д-р Джулиан Де Силва не се е провело върху хора, които нямат никакви хирургически намеси по лицето си...

V.S.: Търсим мнение по още една провокативна бюти новина от миналата седмица, честваща женствеността - Viva la vulva (подробно ТУК), е?
В.Д.:
 Viva la Vulva! Време е да започнем да си говорим по-открито за нещата - такива, каквито са. Не виждам нищо унизително в кампанията, даже напротив, говори точно и ясно - различни сме до една, но сме жени. Или както се пее в песента от рекламата "I have to celebrate you, baby!"

V.S.: Кога за последно си сложи зелена спирала, помниш ли?
В.Д.: 
Винаги съм била консервативна по отношение на избора си на декоративна козметика, но пък работата ми ме среща с всички възможни цветове спирали, така че не ми е скучно.


За Paramidonna

V.S.: А сега каква е go-to грим визията ти?
В.Д.:
 Лека основа, най-често смесвам дневен с BB крем, спирала, руж и глос и, ако ми останат още 5 минутки, може и да сложа малко хайлайтър. I like it glowing!

V.S.: Кой те научи да се гримираш, помниш ли?
В.Д.: 
Така и не се научих да се гримирам добре, затова залагам само на основни продукти. Но когато бях малка, по-голямата ми сестра си провеждаше бюти-експериментите върху мен, любимо ми беше да ми слага очна линия. Винаги й се е отдавало доста повече, тя трябва да е била човекът, който ме е въвел в гримирането.

V.S.: А да се грижиш качествено за кожата си?
В.Д.: 
Това вече го помня отлично! Научиха ме няколко сериозни поражения върху кожата ми и дерматолози, през които беше неизбежно да мина. Научих се никога да не спестявам от грижа за кожата, също и че най-скъпият продукт невинаги е най-ефективен. Както вече споменах, с времето ограничих и броя продукти, и съставките в тях. Най-важното ми правило - колкото по-кратък срок на годност, толкова по-добре.

V.S.: Съвет за красота (отвътре & отвън) вместо "чао"?
В.Д.
: Подарявайте си време. Онези десет минути, които прекарахте в Инстаграм току-що, вземете си ги обратно! Отделете ги за десет минути повече сън; направете си масаж на лицето, изчистете ума си от всичко случило се през деня и се усмихнете на себе си. Щастливи мисли, щастливо съзнание, щастливо тяло (и кожа)!


Знаете ли, че съдържанието на Витамин C в KIWI-то достига до 92,7 мг на 100 г? Това е близо два пъти повече витамин C, отколкото се съдържа в портокала или грейпфрута. Въпреки че кивито губи част от своя витаминен състав по време на транспортиране и съхранение, тези загуби са незначителни. Причината за това се крие в специфичната киселинност на плода, която осигурява максимално запазване на витамините.

Освен с плодовете на кивито и с Вики/KIWI, сами се убедихме колко важно е за организма и най-вече за кожата да си набавя нужното количество Витамин С. Четири думи - HYALURON-FILLER Vitamin C Booster. Разисквахме темата надълго и широко ТУК, но сега затвърждаваме: крем-буустерът на Eucerin е чудно средство, с което да защитим кожата си от вредните външни въздействия и да помогнем в изглаждането на бръчиците отвътре; в резултат кожата изглежда освежена и сияйна едва седем дни след употреба, като ефектът е с удължено действие.


Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е достъпен на eucerin.bg, както и в по-добрите аптеки в страната. Серумът идва в две разфасовки - единична (за 7 до 10 дни) на препоръчителна цена от 24,98лв. и тройна (за 24 до 30 дни) на цена от 62,28лв.

More Beauty News