Чао, чао, безумен Инстаграм филтър, ще ни липсваш

Чао, чао, безумен Инстаграм филтър, ще ни липсваш

#instafilter #instagirl #kyliejenner #potd #ootd #mylipssobig #THATSABSURD

Преди броени месеци Stories опциите в Инстаграм се превърнаха в море от възможности - кеф ти по-голяма уста, кеф ти по-малък нос, кеф ти празен поглед... Създател на тези виртуални "лицеви изменения" е компанията Spark AR.

Същите тези отговорници за филтъра с "ефект на след пластичен хирург" обаче обявиха в Facebook, че спират "виртуалните маски", защото засягат прекалено надълбоко темата с пластичната хирургия.

"Желанието ни е ефектите на Spark AR да доставят положителни емоции, затова променяме политиката си", гласи съобщението.


Британски пластичен хирург: "Бела Хадид е еталон за красота!"


Решението идва в отговор на понесените критики от страна на ползватели, множество от които считат, че филтърът изкривява реалното човешко възприятие и има негативно влияние върху психиката на младежи и подрастващи.

Huffington Post публикува отчет, според който този и подобните му филтри подтикват хората да си правят пластични операции и в частност - ринопластика и увеличение на устните.

През септември Инстаграм отказа да публикува рекламни постове, отнасящи се до козметични процедури и средства за отслабване - с уточнението, че социалната мрежа всъщност ги скрива само за лица под 18-годишна възраст, което все пак е някакъв напредък.

Колкото до абсурдния "пластичен" филтър, малко ще ни липсва - резултатът е направо комичен. От друга страна, не чак толкова - имаме си достатъчно живи примери, които са мотамо с филтъра, че даже и говорят.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.