Следва

Парти на месеца: откриха Louis Vuitton в Лондон

За възрастта в 20 цитатa: "Престани да хленчиш, че остаряваш. Това е привилегия."

Днес се питаме не "кое е първо" - яйцето или кокошката, а кое си отива първо - младостта или усмивката...

Celebrities преди 4 години

За извора на "вечна младост и хубост", за достойната старост и благородното остаряване черпим от "извора на вечна мъдрост" - тези мъдреци, всеки в своята си сфера, живели и преживявали; изпитвали, обичали и страдали много преди нас.

От Одри Хепбърн и Карин Ройтфелд до Мерил Стрийп и Даяна Врийланд - в 20 цитата за нещата от живота пишем нещо като любовно писмо до самите нас - днес, утре или след 10 години:

"Красотата на жената не е бенка или трапчинка; истинската женска красота е отразена в душата. Любящата грижа, която полага, страстта, която познава. И с годините тази красота само расте!"
Одри Хепбърн

"Младите си мислят, че основният проблем при остаряването са бръчките. Но всъщност проблемът е влошаващото се здраве - очите, кръстът, гърбът... Имам много чупливи кости. Наследила съм ушите на баща ми и костите на майка ми. Но има много добри обезболяващи. Все пак продължавам да нося високи обувки, просто защото помагат на кръста."
Карин Ройтфелд


Карин Ройтфелд и Наоми Кембъл

"Не спираш да се смееш, когато остарееш - остаряваш, когато спреш да се смееш."
Джордж Бърнард Шоу

"Лицата ни са маркирани с линиите на живота, начертани от любов и смях, от страдания и сълзи. Красиво е."
Линси Сандс

"Въпросът не е колко си стар, а как си стар."
Джулс Ренард


Маргьорит Дюрас

"Вместо да се ужася, наблюдавах как протича състаряването на лицето ми с интереса, който изпитваме, като следим как се развива действието в някой роман. Знаех също, че не се лъжа, че някой ден то ще се забави и ще поеме нормалния си ход. Хората, които ме познаваха на седемнадесет години от времето на пътуването ми във Франция, останаха поразени, когато ме видяха две години по-късно, вече деветнадесетгодишна. Това ново лице ми остана. То бе моето лице. Състари се още, разбира се, но сравнително по-малко, отколкото би могло да се очаква. Лицето ми е прорязано от сухи и дълбоки бръчки, с повехнала кожа. Но не се отпусна като някои лица с изваяни черти, запази си същия контур; веществото му е разрушено. Имам разрушено лице."
Маргьорит Дюрас, из "Любовникът"

"Харесвам жената, в която се превърна, повече отколкото момичето, което беше. Харесвам историята, която си написала върху лицето си."
Джоана Борн

"Престани да хленчиш, че остаряваш. Това е привилегия."
Ейми Полър, "Да, моля"

"Нямам проблем с това да изрека на глас, че съм на 41. Притеснението ми за шоубизнеса е, че толкова циклим върху тези цифри. Важно е кои сме и как се чувстваме. Защо трябва да оценяваме жените по възраст? СПРЕТЕ! Това не е правилно. Чувствам се много комфортно "в годините си". Никой не пита мъжете например, как се чувстват на 40. Тях не оценяваме по ЕГН-то."
Летисия Каста

"Остаряването има своя собствена и то прекрасна красота, трябва да я уважаваме."
Ърта Кит


София Лорен

"Да, съществува извор на младостта: това е съзнанието ти, талантът ти, креативността, на която даваш живот, и животите на хората, които обичаш. Когато научиш как да черпиш от този извор, наистина ще си преборил възрастта."
София Лорен

"Опитвам се да спя колкото се може повече. Много е важно, а с остаряването - още повече."
Хелън Мирън

"Да запазиш сърцето си ненабръчкано, да се надяваш, да си мил, да си весел, благоговеен - това е триумфът над възрастта."
Томъс Бейли Олдрич

"Тези, които обичат от цялото си сърце, никога не остаряват; могат да умрат от старост, но умират млади."
Бен Франклин


Жана Моро

"Възрастта не ни защитава от любовта. Но любовта, до известна степен, ни предпазва от възрастта."
Жана Моро

"Не съм от този "остаряващ благородно" тип. Но вярвам в остаряването с реверанс."
Даниел Стийл

"Бръчките обозначават само местата, на които преди е имало усмивки."
Марк Твен

"Остаряването трябва да се приема, дори да се прегръща. Животът е безценен и когато си загубил много хора, осъзнаваш, че всеки ден е подарък. Съветът ми: не губете време в тревоги за кожата или килограмите си. Развивайте това, което правите, това, което докосвате. Не съжалявайте, че остарявате - това е привилегия, която на мнозина е отказана!"
Мерил Стрийп


Мерил Стрийп

"Не е вярно, че хората спират да преследват мечтите си, защото остаряват. Хората остаряват, защото спират да преследват мечтите си."
Габриел Гарсия Маркес

"За какво трябва да помня рождения си ден? Възрастта е скучна."
Даяна Врийланд


В интерес на истината, душата остарява - не лицето, не кожата и не очите. Младостта на съзнанието е наша лична отговорност, към грижата за която не бива да се подхожда немарливо, не бива да се пренебрегва и не бива да се правят компромиси.

Колкото до фините линии и първите появили се бръчици, спокойно, за тях отговарят от Лабораториите Lierac. Под формата на новаторска серия, Lierac продуктите лекуват външните белези на стареенето, докато ние се грижим за вътрешните - с шопинг, добро четиво или красив филм.

Противостареещ възстановяващ серум, гел-крем и възстановяващ крем обединява серията CICA-FILLER - първата, която запълва бръчките и наподобява действието на възстановяващите механизми за корекция на всеки тип бръчки (бел.ред. изследвани, бръчиците могат да се разделят на 4 вида: фини линии, мимически бръчки, бръчки, причинени от гравитацията, и бръчки, причинени от фотостареенето).

В зависимост от нуждите на кожата се използва или гел-кремът или възстановяващият крем, като и в двата случая, употребата на серума винаги предшества тази на кремовете, като: сутрин и вечер се нанася върху бръчиците и след това се разнася върху цялото лице преди обичайната грижа. Третирането със серума е 30-дневна терапия, която се провежда 2-3 пъти годишно - не повече.

Серумът отговаря за коригирането на бръчките, изглаждането и подхранването на кожата, както и изравняването на тена, а кремовете за това да е по-гладка, матирана, хидратирана и отново изгладена - този път в дълбочина.

Различното и уникално в състава на серията, освен натуралния произход на съставките (89%!), е наличието - и в трите продукта - на Бакухиол Про-колаген, активна съставка от ново поколение, по-ефективна от ретинола при синтеза на колаген. А големият плюс е, че действа без странични ефекти - за разлика от ретинола.

Серията CICA-FILLER, а и другите продукти на Lierac, откриваме на lierac.bg, както и в по-добрите аптеки в страната. Препоръчителната цена на серума е 95лв. за опаковка от три ампули, а тази на гел-крема и възстановяващия крем е 79лв./40 ml.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.