Следва

Cartier Roadster Sport. Червената линия на мъжествеността

В Beauty салона: Как се прави перфектният рус цвят?!

Когато става въпрос за косата ни, изостряме слуха си и съсредоточаваме погледа си, за да сме сигурни, че няма да...

Hair преди 14 години

Когато става въпрос за косата ни, изостряме слуха си и съсредоточаваме погледа си, за да сме сигурни, че няма да пропуснем и най-малката подробност свързана с нея. Именно тя е най-специалният ни аксесоар и като такъв изисква 100% внимание.

Последната ни мания е русото! Цвят, с който привличаш погледи и очаквания. Цвят, под който трябва да стои интелигентна, уверена и красива жена. И след като подложихме 15 светски блондинки на критичното око на коафьора, нямаше как да не направим един своеобразен making в салона, за да видим как точно се прави русо.
Модерно, естествено и елегантно!

Как се прави перфектният рус цвят, това беше основният въпрос, който предизвика Григорий Кюлев – Гого, Майстор Фризьор и Арт Директор на салони Арлет да ни покаже процеса нагледно.



Винаги ли цветът може да се получи като на снимката?

Гого: Да, може! Но в България сме свикнали да го правим по най-бързия и лесен начин, но той не е правилния. За да се постигне най-добрият ефект, цялата коса трябва да се обезцвети, боядисва се в един основен цвят и след това се добавят един, два други. Така се прави.



В последно време у нас се използват силно обезцветяващи бои. Те не са толкова силни като платиненото и не вредят толкова много на косата. След използването на такава боя се матират разликите. Трябва задължително да се боядиса косата след нея, за да се изравни тона. Такива бои са подходящи за хора с естествено светла коса.

Всички процедури са дълги и жените трябва да знаят, че за да се поддържа рус цвят, се изискват време и средства.



За нашия модел избрахме Light Blond Gold на Wella или с други думи светло златисто рус цвят.



Тъй като корените бяха значително по-тъмни, за да се изравнят разликите между всички цветове по косъма, косата беше боядисана в малко по-тъмен нюанс, след което бяха добавени по-светли кичури, за да се раздвижи цветът.



Резултатът е повече от задоволителен, направо Уау!



Салон Арлет, ул. Узунджовска 7-9.
 

More Hair