Следва

Джони Деп клекна: ще предостави в съда медицински данни за зависимостите си

Защо ни е да хапваме масло от семки на диня

И откъде да си го вземем, също така.

Health преди 4 години

Във вселената на здравословното хранене нововъведенията са почти ежедневни - отлична новина за тези, които искат разнообразно и много полезно меню.

Точно в този момент, когато се разделяме с иначе любимия сезон на дините, стана ясно, че раздялата няма да е категорична. Оказва се, че семките на динята, които обикновено плюем, хапвайки от сочния плод, всъщност са извънредно полезни, съответно последователите на здравословния начин на живот започнаха да използват маслото от семките за храна.

Всъщност, динените семки са страхотен източник на цинк, магнезий, желязо, аминокиселини и полезни мазнини. Целият този "коктейл" влияе позитивно и на самочувствието, и на външния ни вид, а именно на качеството на косата, кожата и ноктите.

Полезната маса се извлича от меките бели динени семки. Необходимо е просто да ги извъртим в блендера за няколко минути и маслото е готово. Ако не ви се губи време в отделяне и търсене на бели семки от диня, просто си поръчайте бурканче с готов еликсир.

На вкус маслото напомня на нещо средно между кашу и сусам, нежно и много фино е. Намазано на хляб, добавено в салата или десерт, то е истинско откритие.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.