Следва

Outfit: Моделът Цвети Николова

България ще се представи на Best Model of the World 2009 с национални костюми

Вече е ясна програмата на конкурсния период на 22-то издание на Best Model of the World 2009, 3-12 декември 2009...

All fashion преди 14 години

Вече е ясна програмата на конкурсния период на 22-то издание на Best Model of the World 2009, 3-12 декември 2009 г., в София. Гала церемонията е на 11 декември 2009, от 22:00 в зала 3 на НДК. Преди тези финални дефилета ще има още две специални вечери, през които освен моделите, които ще демонстрират своите професионални умения, български и чуждестранни дизайнери ще се борят за една от престижните награди на конкурса.

Според регламента на световния конкурс, задължително се провеждат две специални дефилета:
7 декември: Вечер на националностите - Дефиле с националните костюми и
8 декември: Вечер на дизайнерите - Дефиле с вечерни тоалети.
Домакин на двете дефилета е Dedeman Princess Hotel.

На 7 декември, всички моделите, задължително ще представят най-пищния и/или емблематичен народен костюм на своята страна. Костюмите ще бъдат оценявани по сложност на изпълнение, материи, символика, творческо решение, оригиналност и автентично пресъздаване на националния дух. Естествено за перфектното представяне, отговорността изцяло пада върху моделите. Специални гости на вечерта на националностите ще бъдат дипломатическия корпус и посланиците на държавите участнички в конкурса.

Националните костюми на българските участници в конкурса Best Models of the World 2009 са поверени на Дизайнерката Мариета Славчева от Модна къща ПЕРЛИТА, която спечели ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА 2008 и е носителка на няколко награди за най-красив национален костюм от международни конкурси в САЩ, Доминикана и България.

По идея на Дизайнерката и със съдействието на фондация СТАРАТА БЪЛГАРИЯ за пръв път нашите модели ще се представят не с традиционни народни носии, а с пищни национални костюми, с елементи от облеклата в епохата на Средновековието и от времето на Априлското Въстание. Нашите модели, Диана Иванчева, Нина Ангелова, Благовест Анев и Светослав Манолев, вече усилено репетират за представянето на духа на емблематичните костюми.

На 8 декември, моделите ще дефилират с вечерни тоалети на модни дизайнери от родната си страна. Държавите участнички, до последния момент, ще запазят в тайна визията на тоалетите и дизайнерската къща.


Жана Жекова

Една от наградите на конкурса ще бъде Най-добър дизайнер на България 2009. Вече са известни първите българските дизайнери, които са потвърдени от организаторите - Жана Жекова, Astella, Перлита, Andrews Fashion, Парушев, Adelly.


Astela Atelier

Международното жури ще бъде натоварено с тежката задача да избере само един фаворит. ViewSofia e медиен партньор и част от елитното жури на конкурса.

И в двете дефилета, при оценяване на моделите, основна тежест в оценките се дава на походка, фотогеничност, сценично поведение.

http://www.bestmodeloftheworld.com/

 

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.