Следва

Sofia Street Style: Надя Офан - като Анджи в "Лара Крофт"

Стил урок на седмицата: Чизмите на Котарака

Панталон & ботуши: Мисията възможна

All fashion преди 4 години

Ботушите с особена дължина, разбирайте до коляно или средата на прасеца, се радват на шумен възход през изминалите няколко есенно-зимни сезона, включително и през настоящия.

Изобилието от модели пък вдъхновява към нов или иначе казано позабравен прочит по отношение на стайлинга. Високите ботуши се съчетават красиво с миди поли и рокли, безспорно, но един друг маниер на носене се забелязва все повече и повече на улицата. Стрийт стайл ентусиастите, които наблюдаваме по време на наскоро приключилите модни седмици, носят ботушите си по по-различен начин, а именно съчетавайки ги с панталони, като в случая ботушите се оставят на показ над панталоните.

Това всъщност не е нова концепция, а добре позабравена стара, която в началото на Есен/Зима 2019-та звучи като повече от добра идея. Ако до миналия студен сезон носенето на високи ботуши над скини джинси се считаше за ретро прочит, новите трендове вещаят друго. Съдейки по стилистичните примери, прилежно подбрани тук, съществуват няколко основни формули, с които следва да се съобразим, за да постигнем оптимален ефект. Така например, по-високите дизайни, до коляно и над, изискват обрани в силуета панталони или деним, за да избегнем създаването на прекален обем в горната част на крака. При моделите със средна дължина обаче съчетаването с по-свободни силуети е за предпочитане - правите и дори по-широките интерпретации са добре дошли в създаването на раздвижена и много модерна визия. По този начин дори комбинацията от каубойски ботуши и строго скроен панталон надскача стилистичното противопоставяне и "оживява" в кулминационна идея, която задължително да изпробваме през идните няколко дни.

More All fashion