Следва

Trend Report: Сако от туид

Outfit: Моделът Цвети Николова

Цвети Николова е красива, лъчезарна и има най-големите и изразителни очи, които сме виждала. Тя е само на 19, а...

Fashion преди 14 години

Цвети Николова е красива, лъчезарна и има най-големите и изразителни очи, които сме виждали. Тя е само на 19, а се занимава с моделство от почти 5 години. Днес е едно от най-успешните лица на MA Visages.

Много обича Chanel, но за разлика от повечето представителки на нежния пол никак не си пада по дългия шопинг. Какво мисли за стила на българките и как определя своя собствен, попитахме я лично на чай в късния следобед.

ВС: Здравей, кажи ни какво си облякла днес?
ЦН:
Туниката и якето ми са Kenvelo. Напоследък често пазарувам оттам заради удобните намаления, които предлагат. Ботите си взех от един магазин на Витошка.

ВС: Това ли е твоят стил?
ЦН:
Да, определено харесвам по-спортните и удобни дрехи. Може пак да съм елегантна, но е важно да ми е комфортно. Най-често ходя в ниски обувки или кецове и дънки. Чувствам се прекрасно така. Посягам и към високия ток, разбира се, но когато поводът го изисква. В ежедневието това се случва по-рядко.

ВС: Как не би се чувствала добре?
ЦН:
Много екстравагантна. Харесвам ефектните дрехи и аксесоари, но никак не обичам да прекалявам с тях. Всякакви карнавални и претруфени аутфити, привличащи всички погледи, са нетипични за мен. Вярно, вечер и аз експериментирам малко повече, но въпреки това всичко трябва да е премерено.



ВС: Какво е първото нещо, което ще видим, ако отворим гардероба ти?
ЦН:
Зависи от сезона. Ако е лято – рокля. Много обичам рокли, особено в горещите дни, и имам доста от тях. Ако е зима, ще видите дънки. Много дънки! Когато е студено, всеки ден съм с дънки и поради това съм се заредила с няколко чифта.

ВС: А откъде пазаруваш? Имаш ли си любим лейбъл?
ЦН:
Ами аз.. изобщо не обичам да пазарувам. Май съм малко като мъжете в това отношение (смее се). Цял ден обикаляне по магазини ми е абсолютно непонятно и непоносимо – аз обичам да вляза, да си намеря каквото ми трябва и да изляза. Безкрайното обикаляне ми се струва адски досадно и ненужно – затова и го избягвам. Иначе харесвам марки като Miss Sixty, Replay, Diesel – все casual лейбъли.
Ако имах възможност обаче, бих ходила от горе до долу в Chanel! Просто харесвам всичко! Дрехите им са толкова стилни, но не претруфени. Носят някакъв аристократизъм в себе си, без да го натрапват излишно.

ВС: Ами 2nd hand?
ЦН:
От дълго време се каня да експериментирам с тези магазини, но някак не успявам. Нямам някакви задръжки относно това, че са втора употреба, просто като че ли не мога да си ги представя в комбинации.

ВС: Как минава един ден от живопта на модел?
ЦН:
Когато съм си в България, нещата са по-спокойни. Тук в най-добрия случай кастингите се ограничават до няколко в седмицата. Съответно и ангажиментите са по-малко. В чужбина обаче нещата стоят по различен начин. Там ставаш рано сутрин, отиваш в агенцията и си взимаш план-график за деня. После се изпълнява всяка една задача подред и така до вечерта. Доста по-натоварено е.

ВС: С това ли искаше да се захванеш, когато беше малка?
ЦН:
О не, и аз като всяко малко момиченце исках да бъда актриса, балерина, принцеса.. , а, и рускалка! (смее се) Сега вече имам други планове за себе си, свързани по-скоро с журналистика и/или фотография.

ВС: Първите ти спомени от пътуванията ти в чужбина?
ЦН:
Най-вънлуващо си остава първото ми пътуване. Бях на 14 и заминах за Япония. Наложи се самолетът да кацне на друго летище и изпуснах полета, на който трябваше да се прехвърля. Езикът още ми куцаше и трудно се оправях, та си беше шок. Япония е толкова различна и космополитна. Била съм и в Тайван и в Китай – изобщо Азия е един друг свят.
Влюбих се и в Париж! Прелестен град!



ВС: Какво й е най-лошото и най-хубавото на моделската професия?
ЦН:
Най-лошото на цялото занимание е, че рискуваш да ощетиш образованието си поради честите пътувания. Но те пък ти дават такова културно богатство, че нещата сякаш се уравновесяват. Възможността да видиш как живеят други народи е много ценна!

ВС: Как оценяваш стила на младите хора в България?
ЦН:
Проблемът на нашето поколение, според мен, е че са мързеливи. Липсва им креативност и копират каквото видят по телевизията да речем. Затова имаме толкова фолк излъчване по улиците. Аз съм твърдо против това, защото всички изглеждат еднакаво. Губят своята индивидуалност и настъпва ужасно еднообразие. А всички хора сме различни и това трябва да личи!
 

More Fashion