Следва

Уличният стил на звездите: Камерън Диас на пазар

Националната Художествена Академия и Huawei организират конкурс за авторски Wallpaper дизайни за смартфони

Националната Художествена Академия, в партньорство с Huawei, стартира конкурс за Wallpaper дизайни за смартфони с тема "Хармония на цветовете"

All About Life преди 4 години



Той дава възможност на талантливи българи с интерес към графичния дизайн и фотографията да участват с авторски снимки и арт проекти, подходящи да допълнят естетиката на най-персоналното ни устройство - нашият смартфон. Най-добрите шест предложения ще бъдат разработени като мобилни теми и качени в приложението Huawei Themes, откъдето ще могат да се теглят безплатно от всички потребители на Huawei в Европа, а авторите им ще получат и предметни награди, най-голямата от които е Huawei P30 Pro, избран от световната медийна асоциация EISA за смартфон на 2019/2020 година.



Най-добрите 6 теми и големите победители ще бъдат избрани от авторитетно жури с българско и международно участие. Негов председател е Деканът на Факултета за Изящни изкуства на Националната Художествена Академия проф. Светозар Бенчев. Той е професор в катедра "Рисуване" и негови творби са притежание на Софийска градска художествена галерия, Художествената галерия в Бургас и много частни колекции в Германия, Франция и Япония. Сред членовете му са още популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов (@karanikolov), посланик на Huawei в България, чиито фотографии участват в множество изложби през годината и в издания като National Geographic, BBC, FOX, Vogue и Lonely Planet. Не всеки красив дизайн е подходящ за мобилна тема, затова важен член на журито е и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, лектор по Huawei Themes в топ университети в Европа, и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния. В журито членува още Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Македония Лонгруи Циу (Джефри), който през своите 3 години у нас винаги е бил двигател на локални инициативи, стимулиращи и разкриващи креативността на българските граждани.

Конкурсът е разделен в две категории - за оригинални графични дизайни и за авторски снимки, направени с Huawei устройства. Темата, която ги обединява, е "Хармония на цветовете", и участниците трябва да изразят своята интерпретация на цветната хармония, която е навсякъде около нас. Това е и темата на самия Huawei P30 Pro, чиито емблематични дизайни, вдъхновени от хармонията на цветовете на природни феномени като северното сияние, кристалните езера и кехлибарените изгреви му спечелиха милиони фенове по цял свят.



Избраните творби на шестимата победители ще бъдат превърнати от екипа на Huawei Mobile Services в смартфон теми, достъпни от Huawei AppGallery в приложението Huawei Themes. Освен голямата европейска трибуна за творчеството им, големият победител ще получи мощния смартфон Huawei P30 Pro, завършилият на второ място - актуалния таблет Huawei MediaPad M5 lite, с 10.1- инчов дисплей и Creative pen писалка, този на трето място - най-новият смарт часовник Huawei Watch GT 2, а следващите трима - иновативната 360-градусова камера Huawei EnVision 360.


Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса до 30 ноември, където можете да намерите и повече вдъхновяваща информация за самия конкурс, неговото жури и идейна концепция. Националната художествена академия и Huawei желаят творческо вдъхновение и успех на всички участници!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 15 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 15 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.