Следва

"Грехът" на Кончаловски в програмата на Киномания

Петте любими книги (всъщност 6) и 14-те любими филма на Александър Кенанов

"Филмът е по-близо до музиката, отколкото до литературата. Той трябва да бъде постоянен прогрес на настроения и чувства. Самата тема, която стои зад емоцията или така наречения смисъл, се появява по-късно." Стенли Кубрик

Books преди 4 години

Взимаме повод от казаното от Кубрик и, предвид привързаността ни към литературата и киното, правим паралел на локално ниво, питайки Александър Кенанов - един от основните двигатели зад компанията B2Y Productions (част от Nu Boyana Film Studios, свързана със заснемането на редица документални и пълнометражни филми, реклами и музикални видеа на световни брандове и имена в киното, като филмът "Да обичаш Пабло", продукция на Escobar Films и B2Y, например), какво представяват тези два жанра за него, илюстрирани с най-любимите му 5 плюс 5.  


Петте любими книги на Палми Ранчев


"Сложна работа. Нямам любима книга. Обичам да чета и това е предпоставка да не мога да се спра само на една. Добре, но нека да кажем 3 от 30 или нека да е 6 от 60":

1. "Пусни народа ми да кара сърф" - Ивон ШуинарТук ви разказахме повече за нея: Какво да четем: Полезно/Приятно

2. "Изкуството на победата" - Фил Найт
3. "Сапиенс, кратка история на човечеството" - Ювал Ноа Харари4. "Шогун" - Джеймс Клавел5. "Владетелят" - Николо Макиавели6. "Дивата Гора" - Орлин Василев


Петте любими книги на Борислав Банев


Но реално нямам любима книга. Всяка книга има различна информация и послание, затова не мога да кажа само една, същото е и с филмите, ето и моя кратък списък, но ще пропусна много, честно казано, не съм фен на класациите, но ето ги и тях: 

1. "Изкуплението Шоушенк"2. "Спасяването на редник Райън" 
3. "Гладиатор"
4. "Интерстелар" 
5. "Орлово гнездо"6. "9-та рота" 
7. "Бялото слънце на пустинята" 8. "Железният кръст" 9. "Портокал с часовников механизъм" 10. "Клуба на купувачите от Далас"11. "Имало едно време на Запад"12. "Имало едно време в Америка"13. "Опасен чар" 14. "Топло"

 


Допълваме, че наскоро B2Y създаде интригуващ проект 02HFrom Zero To Hero, свързан с успехът от нулата и 9 истории на хора, които реализират мечтите си в България. Може да следите всяка история ТУК.

More Books