Следва

Щрак, fashion, на портрет: Селена Гомес

Какво ново: Maison Margiela подновява договора си с Галиано

Той разрушава, внедрява и вдъхновява...

All fashion преди 4 години

Първата асоциация с Maison Margiela е емблематичният му Креативен директор, модният гений на XX век - Джон Галиано. Краят на договора му с френския бранд породи една енигма - кой и как ще поеме юздите на креативното управление в Margiela. Огромна доза страх се беше настанила в Редакцията, преди да узнаем новото-старо дизайнерско име, вече потвърдено от менажиращите компанията.

След петгодишна работа като Творчески директор, Галиано успява да си извоюва правото да остане част от френската модна къща, удължаваща договора му. Новината идва от Ренцо Росо, Изпълнителен директор на модния конгломерат, собственик на Maison Margiela. "От името на компанията имам честта да ви съобщя, че Джон Галиано ще продължи работата си за Maison Margiela. Вярвах, че Джон е единственият човек, който може да поеме тази модна къща в свои ръце, още преди пет години, а днес съм още по-убеден в това!"

Джон стана част от Maison Margiela през 2014г., като започва да отговаря за мъжкото и дамското облекло, аксесоарите, както и кутюрната линия на марката. При неговото управление приходите безумно надвишават очакванията на собственика, като цели 60% от общата печалба идват от продажбата на изкусните аксесоари. "Безспорният талант на Джон е съчетан с невероятното му разбиране за поколението - начина на мислене на по-младите, техните борби и мечтите им. Той прави точно това, което представлява Maison Margiela в своята същност: разрушава, внедрява и вдъхновява", добавя още Росо.

"Изключително съм развълнуван и благодарен на Ренцо за вярата в мен и моите възгледи за Maison Margiela", с тези думи Джон Галиано зарадва феновете си, но без да разкрива точната продължителност на договора, който е подписал.

Свикнали да разглеждаме модата на Галиано концептуално - чрез смесването на полови характеристики, преплитането на история и култура, чрез отправените критики към обществото, както и с майсторския деконструктивизъм в моделирането, очакваме всичко това и още много гениалност в творческия почерк на Галиано за Maison Margiela.

Обръщаме внимание на последното му произведение за Пролет/Лято 2020 в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.