Следва

Fashion Starter: Леандра Медин Коен в 5 модни принципа

THEY DID NOT! Затварят Zac Posen

Old Hollywood’s Child…
 

All fashion преди 4 години

Става ли дума за Големите събития и червения килим, дизайните на Зак Поусън винаги присъстват в класациите на най-добре соанираните звезди за дадената вечер. Известният от началото на 2000г. с творенията си "тип русалка" дизайнер, тези дни е изправен пред голям ужас. Светът на модата е на нокти заради новината, че Зак Поусън затваря едноименния си бранд.

House Of Z - компанията на Поусън, е в разгара на процес по продажба, тъй като фирмата-инвеститор Yucaipa Cos, под чиято финансова закрила се намира модният бранд, иска да продаде своя дял в лейбъла. "Управителният съвет взе това трудно решение след цялостен стратегически и финансов преглед на състоянието на компанията. Съветът на мениджърите не е щастлив от това решение, но вече не може да продължи финансовата си дейност и вярва, че закриването на този етап е най-добрият ход на действие при дадените обстоятелства" – съобщава директорът на Yucaipa Cos. С това решение около 60 служители от ателието на Зак остават без работа от първи ноември.

"От известно време се опитвам да намеря подходящия партньор, но времето изтече и трудният момент настъпи. 20 години любов, много ми е тъжно... Имах големия шанс да се изразявам творчески и да свърша невероятна работа с изключително мили хора. Тези, които минаха през House of Z, и тези, които в момента са тук, са важна опора за мен", коментира Зак за случващото се.

Завършил Central Saint Martins, Поусън стартира бизнеса си с напълно оформена естетика, връщаща се към блясъка на стария Холивуд, помпозността и комплексната изисканост в конструкцията и формата - често пъти съчетана със съвременните технологии и харесвана от безрой дами, между които Наоми Кембъл, Гуинет Палтроу, Ума Търман. Освен на модния подиум, Зак беше и любимото лице в предаването Project Runway.

Попитан за следващата му кариерна стъпка, Зак споделя: "Трябва да помисля по-задълбочено. Искам да разгледам света, в който живеем, да разбера накъде е правилният път, където мога да споделям творчеството и любовта си." Пожелаваме му бързо възстановяване и по-скорошно завръщане на модния подиум с шедьоврите, които всеки обича. В заключение на казаното, разглеждаме емблематични визии от детето на Стария Холивуд и лейбъла House Of Z.

More All fashion