Следва

Празнична бюти екстраваганца от MAC

Beauty Starter: Оливие Рустейн, многото кремове, дълбокия сън и всичко, което обсебва един топ дизайнер

"Не съм купонджия, дори и да мислят обратното", казва Оливиер Рустейн в петък в най-емблематичния магазин на водената от него Модна къща във веригата Saks Fifth Avenue в Ню Йорк, без значение, че няколко часа по-късно е домакин на партито за първия прет-а-порте магазин на същата Balmain, пак там.   

Celebrity beauty преди 4 години

Преди да прекара нощта в танци в L’Avenue с всички - от Джъстин Скай до Принцеса Мария-Олимпия и Ноа Скнап от Stranger things, Kреативният директор на модната къща, сяда да си поговори с W Magazine за Ню Йорк, за Наоми Кембъл, за Кайли Дженър и за този "малък" бранд, наречен Balmain.

Помниш ли първия път, в който посети Saks? 
Разбира се. Когато бях малък, бях обсебен от Ралф Лорън, затова дойдох да си взема суичър или нещо подобно. Винаги съм обичал Saks. Освен че е невероятен магазин, това е нституция. Във Франция думата, която използваме е patrimoine (наследство). Принадлежи на Ню Йорк, на неговата красота и елегантност.

Още ли носиш Ralph Lauren?

Винаги. За мен това е марка, неизменно елегантна и шикозна.



Какви други марки харесваш напоследък?
Обичам марката, наречена Balmain.

Как се спелува това?
Да, ами, малък бранд е, много е сладък (смее се). Не, по принцип нося моите собствени дрехи и очевидно това, което скицирам, е обикновено това, което обичам да нося. Обсебен съм от костюмите и от самото създаване на облекло. Обожавам моето яке с двойно закопчаване, което нося днес, и овърсайз тениската ми. Но това, което най-много обичам, е да съчетавам и други марки. Нося доста Rick Owens - обичам неговите тениски и панталони. Имах и някои неща на Saint Laurent от Еди Слиман. Всъщност, харесвам и Hermès. И Шанел. Всеки път, когато видя мъжко облекло от Шанел и съм: "О, откъде да си взема?" Това е.

Кое беше акцентът от изминалите Седмици на модата?
Ами точно преди Седмицата в Париж бях в Калабасас с Кайли (Дженър), снимайки кампанията за нашата нова make up колаборация, с която и двамата сме много горди. После, естествено, отидох в Париж, за моето шоу. Мисля, че най-хубавият ми спомен от това бе, че Крис (Дженър) беше до мен, защото тя винаги много ме подкрепя.



Кайли ли ти направи грима за кампанията?
Всъщност, вече ми беше направен гримът - час след това отивах на наградите Еми.

Как ти поднесе новината, че няма да се присъедини към теб в Париж?

Писахме си. Много. Крис беше с мен и си говорихме с нея, тя каза, че Кайли не се чувства добре. Но всъщност, няма нужда от извинение. Когато се чувстваш болен, се чувстваш болен. И аз й пожелавах да се почувства по-добре и така стана, отиде до болницата. Модата не може да контролира всичко, знаете какво имам предвид. Но, разбира се, тя беше много тъжна.

Тя сподели ли някакви съвети за красота?
Много е добра с цветовете. Очевидно аз не мога да нося тези цветове на себе си, но прекарахме дни, слагайки с ръцете си сенки за очи. Беше невероятно да бъда в нейния офис и заедно да работим върху това. Но съвети? Не. Аз се справям много добре и с моите съвети. Имам много кремове, старая се да спя добре нощем.



Какъв е вечерният ти ритуал за красота?
Гледала ли си филма Death Becomes Her? (Протяга ръце и изправя главата си). Това съм аз, когато лягам да спя. Не мърдам, докато слънцето не се покаже. Слагам и често краставица върху лицето си. Наистина се опитвам да се боря с годините… по мой си начин.

Имаш ли някакъв ритуал и за когато пътуваш?

О, да. Обикновено хидратирам лицето си. Така, де, седем часа не стигат. Не, шегувам се, но вчера сутринта, когато тръгнахме от Париж, бях с Наоми в апартамента и тя ми каза: "Скъпи, продължавай да хидратираш лицето си". И аз реших да се вслушам във всичките й съвети, защото с това лице, тази кожа… Искам да кажа, че е удивителна. Тя е невероятна. Та, през целия полет хидратирах лицето си.



Освен в Saks, къде другаде по принцип ходиш, когато си в Ню Йорк?
Обикновено не излизам много - оставам в хотела или отивам у приятели да гледаме филми, или пък посещавам някоя изложба. Не съм купонджия, дори и хората да мислят така. Искам да кажа, че дори не знам къде да изляза. Понякога посещаваме малки барове или кафенета, но това са места, на които дори не знам имената. Знаеш ли, аз съм доста скучен човек. Обичам да се сгуша с моите приятели под одеяло и просто да гледаме филми. Понякога филми на ужасите, защото всички ги обичаме, но не когато сме сами. Когато сме сами, не можем. Обикновено това правим. Когато приятелите ми се опитват да ми уредят срещи от типа: "О, познавам един човек", аз отговарям: "Няма да изляза навън заради него. Ще си остана по пижама."


Лена Перминова, Рушка Бергман, Крис Дженър, Кендал Дженър, Оливие Рустейн и Джоан Смолс

Последните две твои колекции бяха за преоткриването на жената Balmain. Какво планираш занапред?
Хората ме знаят заради подплънките на раменете, заради блясъка и пищното облекло, но си мисля - това, което искам да покажа сега е, че марката Balmain е вечна. Защото смятам, че всеки всячески се опитва да следва модните тенденции, а те приключват за около два месеца, докато преди, това се случваше за около 3 години. Това, за което наистина се надявам е, че това, което създавам в Balmain е нещо, за което знаеш, че е уникално и емблематично, което винаги ще пазиш и с което ще се гордееш - не нещо, за което ще си кажеш: "Получих го и вече не ми пука". Това е много важно за мен. Творя за марка, която вече има история и искам да се уверя, че историята ще продължи. От това съм обсебен в момента.

С коя дреха най-много се гордееш от последната колекция?
Якетата. Винаги якета. А главното в моята последна колекция е снимката на самия мен, излизайки с всичките ми момичета и те са целите в пъстри цветове и плисета. Чувствам, че това е снимка, която може би след 50 години хората ще виждат в някоя модна книга и ще си казват: "Това беше историята на Balmain".


 
Има ли някой, който да въплъщава жената, за която мислиш в момента?
Ако беше жива, бих искал да облека Мерилин Монро. Мисля, че тя би могла да носи всичко на Balmain - от костюм до плисирана рокля, чак до рокля по тялото с подплънки. Мога да си я представя във всички мои дрехи. Бях доста голям късметлия да облека толкова много жени, които обичам и от които съм обсебен. Веднъж облякох Мишел Обама, но бих искал да работя с нея още. Наистина обичам тази жена. И се надявам тя да носи повече Balmain.

Как се чувстваш относно това да обличаш политици като цяло?
Обожавам го. Облякох първата си дама (Бриджит Макрон) и съм обсебен от това колко добре й пасва Balmain. Обичам да обличам политици - поне тези, с които съм съгласен.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя