Следва

Barneys New York е история – продадоха веригата

Trend Report: щедро инкрустирани обувки

Що се отнася до тенденциите при обувките за Есен/Зима 2019-та, то там списъкът с предложения, измежду които да избираме, е наистина завиден.

All fashion преди 4 години

Първи наум идва всеизвестният квадратен силует, който проправя своята естетика във всяко едно дизайн направление за настоящия сезон, последван от combat ботите и високите ботуши, разбира се. Това обаче съвсем не изчерпва тенденциите, на които заслужава да обърнем внимание. Щедро декорираните с кристали стилето и сандали за пореден път правят своето завръщане на модния подиум, подобно на изминалия пролетно-летен сезон, когато посрещнахме шумната им максималистична естетика с отворени обятия.

За Есен/Зима 2019-та се радваме на същото присъствие, но в по-широк прочит от интерпретации. Безспорно много красиви, декорациите от кристали, пайети, брокат и перли изискват малко повече отношение що се касае до стайлинг, но пък като компенсация за старанието, подсещаме, че са изключително забавни за носене. Като това важи в пълна сила не само за вечерните визии, където въпросните силуети разцъфват, но и в ежедневните, където джинсите и големият блейзър се повлияват повече от благоприятно от дръзката намеса.

Разточителството в буквалния смисъл на думата е обект на желание от не един или двама дизайнери. Ако Hangisi на Manolo Blahnik е вечният пример за красива и щедро инкрустирана обувка, то следващите примери идват от имена като младата арабска дизайнерка Амина Муади, припомняме нейната история ТУК, Versace, Tom Ford, Paco Rabanne, Prada и още много други, всичко от които, разглеждаме в кадрите по-долу.

Amina Muaddi

Versace


Area

Givenchy 

Adeam

Miu Miu

Off-White

Paco Rabanne

Prada

Sies Marjan

Tom Ford

Versace

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 18 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.