Следва

13 чифта боти & ботуши от 79 до 330 лева

Barneys New York е история – продадоха веригата

Сагата започна през август, когато от ръководството обявиха, че легендарното име в света на луксозната търговия е пред фалит.

All fashion преди 4 години

След новините за влошеното финансово състояние на компанията и открояването на причините за фалита на луксозния американски универсален магазин от лятото, на 31-ви октомври приказката на Barneys New York официално приключи. Окончателното решение настъпва след като съдия-оценител е одобрил сделката по продажбата на компанията на Authentic Brands Group и B. Riley Financial Inc. за 271,4 милиона долара.

ABG планира да затвори няколко от магазините на Barneys в Ню Йорк, но не и изцяло да се откаже от бранда. Компанията-купувач ще лицензира марката Barneys и ще помести продукцията от затворените магазини в Saks Fifth Avenue. Колкото до емблематичната локация на Madison Avenue, ABG възнамерява да превърне пространството в pop-up retail experience, включващо бутици, арт инсталации и различни други форми на забавление.

Заедно с официалната новина за продажбата, Изпълнителният директор на Barneys New York, Даниела Витале, публично подава и оставката си: "Днес е последният ми ден в тази прекрасна организация. Както бе обявено по-рано при разговора, Authentic Brands Group ще поеме контрола над компанията. Плановете за преход ще бъдат споделени с вас скоро. Силно съжалявам за всичко, през което преминахте последната година. Моля, разберете, че вложихме усилия да задържим Barneys и да намерим решение преди да го подадем."

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.