Следва

Корейски балет за първи път в България

Тайнственият обред, проведен в Кенсингтънския дворец след гибелта на Даяна

Както го описва кралският биограф в дневника си: "правят загадъчен ритуал, настояването е на Кралицата-майка".

Celebrities преди 4 години

Трагичната смърт на принцеса Даяна през август 1997 година се превръща в истински шок за милионите фенове на "Кралицата на сърцата". И не само за тях. Кралското семейство на Великобритания реагира сдържано, само че, както нееднократно споменават кралските биографи, семейство Уиндзор в онзи момент е в процес на силен стрес.

Трагедията, случила се с принцеса Даяна, дълго време не дава покой на обитателите на Кенсингтън. На никой от тях.

В британските медии се появиха извадки от дневника на известния кралски биограф Кенет Роуз. Авторът на книгата "Крал Джордж V" умира през 2014 година, но в момента се готви публикуването на втория том от неговите лични дневници, като се смята, че това ще е едно от най-скандалните издания на годината, свързани с БКС.

В книгата се набляга на историята на излизането на Даяна Спенсър от семейство Уиндзор, описват се и събитията, протичащи в Двореца Кенсингтън веднага след кончината на Ди, упомената е и историята на сеанса по екзорсизъм, проведен в Сандрингам от местен свещеник по молба на Кралицата-майка.

"Прю Пен (придворна на Кралицата-майка) ми разказа, че през лятото в Сандрингам Кралицата я е поканила на неголяма служба, проведена от местен свещеник в една от стаите", пише Роуз.

"Неколцина от слугите се оплаквали, че виждат в стаята призраци и затова не искат да работят там. Свещеникът обикалял от стая в стая и действително почувствал в едно от помещенията присъствието на призрак. Става дума за стая на първия етаж, в която е прекарал последните месеци от живота си Джордж VI. Там свещеникът е извършил не само сеанс по екзорсизъм, но и служба за упокой на душите. В хода на службата трима от присъстващите приели свето причастие и произнесли наизустени предварително молитви. По думите на свещеника, обострянето на тревожната атмосфера би могла да е свързана с гибелта на принцеса Даяна. Собственият му опит показвал, че подобно поведение след нечия внезапна смърт, е много често", споделя Роуз.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.