Следва

Обичта на известните: Киану Рийвс и новата му любима

Корейски балет за първи път в България

На 14 и 15 ноември от 19.00 часа, аплодираната в различни точки на света корейска балетна компания K-Arts Dance Company, ще представи на сцената на обновената зала на Синдикалния културен дом в Стара Загора своите две продукции: спектакъла "Love or Hate it", създаден на базата на West Side Story и съвременния танцов спектакъл "Bow/ Between/No comment".

All About Life преди 4 години



Спектакълът "Love or Hate it" /Обичай или мрази/ е създаден на базата на музикалната история от мюзикъла West Side Story, популярна като съвременната "Ромео и Жулиета". С уважение към творбата на Стивън Сондхайм, който описва конфронтацията и конфликта между враждуващите групи с танци и пеене чрез любовта на местните и имигрантите от Уестсайт на Ню Йорк, хореографията е адаптирана и насочена към изцяло танцова интерпретация на вълнуващата любовна история от прочутия мюзикъл. Въпреки че оригиналната версия на West Side Story е създадена през 60-те години, хореографът Джухиун Джо вярва, че това е възможност да сподели красивата история, която все още е жива на съвременната публика. Музиката е на Ленард Бърнстейн, костюмите са на Бохва Сонг.

"Bow/ Between/No comment" – три съвременни танцови миниатюри по хореография на изтъкнатите корейски хореографи Мисук Джеон /Bow/ Between/ и Чанхо Шин /No comment/.

K-Arts Dance Company е създадена през 1997 г. с подкрепата на Министерството на културата, спорта и туризма в Корея. Международно известната танцова компания K-Arts е развълнувала публиката по целия свят на престижни сцени като New York City Center в Ню Йорк , Кенеди Център във Вашингтон, Театър Айли Ситигруп в Ню Йорк, Театър Лабан в Лондон, Сале д'Арт Лирик в Париж, За-Коен-джи в Токио, Националния център за сценични изкуства в Пекин и Центъра за изкуства в Сеул. Компанията K-Arts всяка година обикаля, предлагайки смесен репертоар от класически, модерен и традиционен корейски танц. Танцовата компания, управлявана и поддържана изцяло от корейското правителство, се стреми да насърчава своята уникална култура и стил на танц.

Над 50 танцьори, от различни танцови стилове, гастролират по цял свят всяка година. Танцьорите от Танцовата компания K-Arts са носители на множество награди на много международни балетни конкурси.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.