Следва

Последният Император или защо филмът за Valentinо трябва да се гледа от всеки

Милостта на малките огледала

Текстове за качеството на живот, за повишаването на стандарта – вътре и извън нас и за куража на човека да върви....

Books преди 14 години

МИЛОСТТА НА МАЛКИТЕ ОГЛЕДАЛА –- нова книга на Виргиния Захариева С ПРЕЦАКАНИ РОМАНИ.

Текстове за качеството на живот, за повишаването на стандарта – вътре и извън нас и за куража на човека да върви напред.

След романа си "9 зайци", Виргиния Захариева – ни поднася събрани текстове върху културата на живеенето, писани през последните 9 години. Те предлагат психологически и джендър прочит на факти от реалността.

Виргиния Захариева е емблематична фигура за развитието на съвременната българска публицистика с характерния й стил, в който простотата на изказа служи на себепознанието и на баланса между материално и духовно.

Книгата излиза в два варианта – самия сборник с текстове и специално издание за ценители, придружено с аудио диск - амбиента "Къщата на Медуза".

След невероятния успех на първия й амбиент проект "Български природни звуци", този път Виргиния Захариева ни завлича в подземието на римска цистерна в Истамбул. Записаните там звуци дават достатъчно място за въображението на четящия.

Този диск не се слуша – направен е така, че да присъства дискретно до човека, който създава или просто има нужда от повече пространство.

"Милостта на малките огледала" е книга за творенето - в дизайна, в писането, пътуването, в правенето на дом, в изграждането на отношения, в задаването на въпроси към нас самите и към околните.

Тя служи на насъщната потребност на човека от красота, себеусъвършенстване, истина и движение напред.
С други думи това са текстове, които съпътстват живеенето ни днес.
 

 

More from View Sofia

More Books