Следва

Излиза неиздаван сингъл на Джордж Майкъл

Гледай КИНОМАНИЯ! Пази билета! Бъди киноман на годината!

Не може то тъй! Да му се прииска на някого да мре. "Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!"

Movies & TV преди 4 години



Силните, простички слова на Николай Хайтов ще оживеят на големия екран, видени през очите на актьора и режисьор Мариус Куркински, в последния му филм по едноименния разказ на големия български писател и драматург "Засукан свят". Мариус, освен с режисурата на четивото от сборника на литератора "Диви разкази", ще блесне и в ролята на главния герой Милю с всичките му тегоби, патила, воли и неволи. С което на 14-и ноември в зала 1 на НДК от 19 ч. официално ще се открие тазгодишното 33-то издание на Киномания.

В програмата на кинофеста любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на 56 късометражни, дългометражни, документални, музикални и детски филма. За най-малките този път заглавията са 4, като само един от тях - "Петсън и Финдъс 2 - най-хубавата Коледа", е с дублаж. За първи път в историята на филмовото събитие ще бъде дадена и награда за киноман на годината "Георги Ангелов". А всяка една от лентите може да се гледа в подходящи за зрителите ден и час в 9 киносалона в София и Варна. Билетите вече са в продажба на касите на НДК, ФК Варна и онлайн.


Най-романтичната лента на Уди Алън от години насам в програмата на Киномания




Сред избора на филми от организаторите на Киномания на преден план изпъква и дебюта "Котка в стената" като режисьор в игралното ни кино на талантливата актриса Весела Казакова


Весела Казакова

Тя, в типично непредвидимия си и уникален стил каза, че не отчита за себе си това ново предизвикателство като голям скок и не иска да гледа на киното само от едната или другата му страна. "Всичко е комплексно, хомогенно и свързано. Актьорът не може без режисьора и обратното". Весела подшушна с показалец пред устни, че се впуска в нова, интригуваща и изцяло женска филмова авантюра, в която, освен режисьор, ще бъде и действащо лице, след което очаква съвсем спокойно да бъде "обвинена" във феминизъм, крайност, прекомерно бунтарство, дори да й лепнат етикет "безполова". Но, на нея изобщо не й пука, както самата тя сподели, и не пожела да издаде повече инфо.


Киномания 2019 със специална селекция от филми в памет на големия Франко Дзефирели


Укротяването на опърничавата

В киноизданието с Христова възраст се открояват още и заглавия, като "Грехът на Микеланджело", "Славни времена", "Ромео и Жулиета", "Укротяването на опърничавата", "Аз, графинята", "Клетниците", "Хамлет", "Арета Франклин: "Amazing Grace", "Спартак", "Физика на тъгата" и мн.др., част от които най-нетърпеливите могат авансово да видят в столичните кина "Люмиер" и "Одеон" още от 6-и ноември.


Котка в стената


Микеланджело


Спартак


Физика на тъгата


"Физика на тъгата" със специална награда от Международния фестивал в Торонто


 

More Movies & TV