Следва

Булчинската рапсодия от тюл на Oscar de la Renta

И Елизабет в кюпа - кралицата се отказа от кожите

Категорично, кралско НЕ...

All fashion преди 4 години

Етичната и устойчива мода се превърна в част от доброто модно възпитание - говорихме за Сан Франциско, Лос Анджелис, както и за редица световни марки, отказали се от ползването на ценни кожи. Споменавайки влиятелните институции, между които Gucci, Michael Kors, Burberry, Versace и Prada, е редно да отбележим появата на още една в некраткия списък - Нейно величество кралица Елизабет II.

И не по примера на предшественичката си Елизабет I, която с едикт определя гардероба на благородниците, придворните и жителите на нейното кралство - в случая става дума за личен избор. Новината идва от мемоара "Другата страна на монетата" на Анджела Кели, личната стилистка на Елизабет II, разказваща за новата модна стратегия: "Ако Нейно величество ще присъства на събитие в особено студено време, от 2019 нататък ще се топли само с еко кожи."

В разказа си за гардероба на кралицата, Анджела споделя още, че Нейно величество отдавна е почитател на устойчивата мода, тъй като "животът" на един неин аутфит продължава средно около двадесет и пет години. Не само че пести, Елизабет и рециклира своите тоалети - след като някой от тях стане твърде разпознаваем за публиката, той бива модифициран и използван в домашни условия.

More All fashion