Следва

Четиво в четвъртък: "Българският лекар", роман на Ники Павлов (Германия)

Излиза неиздаван сингъл на Джордж Майкъл

Песента "This Is How (We Want You To Get High)" е включена в саундтрака към предстоящия филм "Последната Коледа" с най-великите хитове на легендарния музикант.

Music преди 4 години



"This Is How (We Want You To Get High)"
е първият нов сингъл от незабравимия Джордж Майкъл за последните 7 години. Неиздаваната до момента песен осигурява перфектен финал на предстоящия филм "Последната Коледа", който тръгва в кината на 15-ти ноември. Седмица по-рано, на 8-ми ноември, излиза саундтрак албумът "Last Christmas" с най-великите песни на легендарния музикант.



Джордж Майкъл остави на света едни от най-изключителните поп песни на всички времена, сред които и най-великата Коледна класика. Сега, 35 години след емблематичния сингъл "Last Christmas", милионите фенове на George Michael по цял свят ще се насладят на още празнична музика от великия музикант.

Съавтор и копродуцент на "This Is How (We Want You to Get High)" е самият Джордж Майкъл с участието на дългогодишния си сътрудник James Jackman. Днес е премиерата на сингъла у нас в радио ефира и в дигиталните платформи от Анимато Мюзик/Universal Music Group.



Приповдигнатото, фънки парче, което е на път да се превърне в класика, притежава съблазнителния стил и мелодия на Джордж Майкъл, които ще развълнуват верните му фенове и ще наелектрезират изцяло нова публика. В текста, написан изцяло от George, си личи, че той се ангажира с недъзите на обществото с характерната за него бленда от самоирония и изкривен хумор.

Работата по песента започва в началото на 2012. В последствие парчето е разработено и записано по време на няколко сесии в Air Studios в Лондон, преди да бъдат добавени финалните щрихи в края на 2015 при финалните студийни записи на Джордж Майкъл.

Със зареждащата си вибрация и социално-осъзнато послание, "This is How (We Want You to Get High)" е иделният завършек на новата романтична комедия на Universal Pictures – "Последната Коледа". Филмът е вдъхновен от едноименния хит на Wham!, а саундтракът към него включва 3 сингъла на Wham! и 12 от най-великите песни от соловата кариера на George Michael. Режисьорът на "Последната Коледа", Paul Feig (Bridesmaids, Mad Men), описва филма като "любовно писмо до Джордж".

Съавтор на сценария е носителката на ГРАМИ, актрисата Emma Thompson (Game Of Thrones, Solo: A Star Wars Story, която влиза в главната роля и си партнира с Henry Golding (Crazy Rich Asians). През пролетта на 2013, Thompson посещава George Michael в дома му в Северен Лондон, за да обсъдят идеите й за сценария. Джордж се влюбва в тях и й дава благословията си. Талантливата актриса и сценарист развива няколко версии на сценарий преди внезапната смърт на Джордж през 2016 г. на Коледа.



През пролетта на 2018, след дискусии за това, кои песни да влязат във филма, Emma Thompson получава ексклузивен достъп до 4 нови, завършени и неиздавани песни на Джордж Майкъл. Тя мигновено се влюбва в парчето "This Is How (We Want You To Get High)", отбелязвайки колко точно текстът резонира на основната тема във филма.

More Music