Следва

Първи Коледен базар у нас

Последният Император или защо филмът за Valentinо трябва да се гледа от всеки

Малък на ръст, но удивителен дизайнер и човек, с особени очи и властта на абсолютния монарх – последният...

Movies & TV преди 14 години

Малък на ръст, но удивителен дизайнер и човек, с особени очи и властта на абсолютния монарх – последният император на висшата мода Валентино Гаравани се появява в документалния филм на Мат Тирнауер Валентино. Последният Император (“Valentino: The Last Emperor.”).

Един от главните герои във филма е самата висша мода. Изглежда, че днес модата е влязла във фазата на залеза, в ерата на глобалните марки с широко предлагане, покриващи цели националности. Възможността да се върне към най- високото ниво в търсене на детайла, процесът на създаване на haute couture е една от основните причини режисьорът Мат Тирнауер да бъде привлечен от проекта.

Валентино: Последният император
разказва в детайли за страстта, емоцията и трудностите, които са неразделна част от процеса на висшата мода. От стартовата скица до подиума, този филм проследява човешката тъга по едно изкуство на път към изчезване.

За да бъде постигнат този отличен резултат, много снимачни часове са били прекарани в компанията на изкусните шивачи, облечени винаги в бели ризи, от главното ателиет на Валентино в Рим, а именно Палацо Минянели.

Последните сцени проследяват празненствата по случай 45-тата годишнина на лейбъла Валентино – едно събитие в чест на неговата работа, превърнала се в живот – състояла се в Рим през юли 2007.

Валентино не е показвал своите колекции в Рим още от началото на 90-те, защото ревютата му бяха преместени в Париж, така че това събитие отбеляза и своеобразното завръщане у дома.

Самият Валентино отказвал всякакви медийни изяви още от 2006 година и истината за неговото появяване на сцената тогава се е превърнала в един вид мистерия по време на филма.

В името на едно висше изкуство, нека всички гледаме този филм.

Купи на DVD от Amazon.com
 

More Movies & TV