Следва

Юрген Телер (се) снима за Kiko Kostadinov x Asics

Macramé Noir: сексуалната мистичност на La Perla

Или прочувствено-тържественият чар на макрамето в черно...

All fashion преди 4 години

Приказката започва в началото на 1954г., когато Ада Масоти основава бранда за луксозно дамско бельо La Perla. Със самото си кръщение в света на модата и бельото, Масоти изпъква като първата, която инкорпорира макрамето като част от долните дрехи. Оттогава насам La Perla е символ на луксозната женственост, преразказана чрез еклектични дизайни, свързващи характеристиките на ръчната работа, сексуалността и удобството в едно неразривно цяло.

По повод 65-тата годишнина на модния властелин в тази сфера, Креативната директорка, Александра Бертуци, създава изисканата капсулна колекция Macramé Noir - празник на дамската красота. Юбилейната колекция обръща внимание на деликатното макраме, изработено в дълбоки черни нюанси и "наслагвано" върху майсторски структурирани повърхности от коприна и шифон.

С цел да отговори на въпроса каква роля играе La Perla в живота на жените днес, Бертуци подчертава преди всичко функционалността, добавяйки чувственост, романтика, мистика и сексуалност чрез разнообразна гама от шедьоври с изчистен край в присъщата за марката елегантност. Всеки един елемент от Macramé Noir - от бюстиета до маски за очи, получава доза драматичен чар с уникален дизайн от разнородни по мотив макрамета в детайлите, създадени на традиционни шведски станове, специално за юбилея на La Perla.

Macramé Noir на La Perla е вече достъпна онлайн и в избрани бутици на марката. Ако не попаднем сред щастливците, успели да направят поръчка срочно, се утешаваме, насочквайки внимание към шопинг селекцията ни от 35 extremely-beautiful-бодита ТУК.

More All fashion