Следва

Юрген Телер (се) снима за Kiko Kostadinov x Asics

Macramé Noir: сексуалната мистичност на La Perla

Или прочувствено-тържественият чар на макрамето в черно...

All fashion преди 4 години

Приказката започва в началото на 1954г., когато Ада Масоти основава бранда за луксозно дамско бельо La Perla. Със самото си кръщение в света на модата и бельото, Масоти изпъква като първата, която инкорпорира макрамето като част от долните дрехи. Оттогава насам La Perla е символ на луксозната женственост, преразказана чрез еклектични дизайни, свързващи характеристиките на ръчната работа, сексуалността и удобството в едно неразривно цяло.

По повод 65-тата годишнина на модния властелин в тази сфера, Креативната директорка, Александра Бертуци, създава изисканата капсулна колекция Macramé Noir - празник на дамската красота. Юбилейната колекция обръща внимание на деликатното макраме, изработено в дълбоки черни нюанси и "наслагвано" върху майсторски структурирани повърхности от коприна и шифон.

С цел да отговори на въпроса каква роля играе La Perla в живота на жените днес, Бертуци подчертава преди всичко функционалността, добавяйки чувственост, романтика, мистика и сексуалност чрез разнообразна гама от шедьоври с изчистен край в присъщата за марката елегантност. Всеки един елемент от Macramé Noir - от бюстиета до маски за очи, получава доза драматичен чар с уникален дизайн от разнородни по мотив макрамета в детайлите, създадени на традиционни шведски станове, специално за юбилея на La Perla.

Macramé Noir на La Perla е вече достъпна онлайн и в избрани бутици на марката. Ако не попаднем сред щастливците, успели да направят поръчка срочно, се утешаваме, насочквайки внимание към шопинг селекцията ни от 35 extremely-beautiful-бодита ТУК.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.