Следва

Sofia Street Style: Равнис, мирно!

Темата на MET GALA 2020 is all "About Time: Fashion and Duration"

Възобновяване на историята на модата

All fashion преди 4 години

"Модата е неразривно свързана с времето. Тя не само отразява и представя духа му, а същевременно се променя и развива с него", с тези думи Андрю Болтън, кураторът на най-големите модни изложби в света, разкрива темата на MET GALA 2020.

Пролетната изложба на Института за костюми към музея "Метрополитън", известна като най-голямото събитие в модния календар, следвана от гала-спектакъл, ще бъде фокусирана върху времето. Освен основната цел – модата, събитието ще отбележи 150-годишнината на MET с абстрактната и безгранична тема About Time: Fashion and Duration - представена чрез 160 дамски силуета от последните 150 години в модата.

Вдъхновението за модното събитие на 2020-та година идва от филма "Орландо", по едноименния пътешестващ във времето роман на Вирджиния Улф, както и от теориите на Анри Бергсон от началото на ХХ век. Към креативното ръководство на Ана Уинтър тази година ще се присъединят Никола Гескиер от Louis Vuitton, Ема Стоун, Лин-Мануел Миранда и Мерил Стрийп, която ще направи историческия си дебют на MET Gala - не само като ко-организатор, а и като гост! Представяте ли си?!

Имайки предвид, че това е една от най-свободните за интерпретация възможни теми, тръпнем в очакване да проследим как ще се отнесат към дрес кода гостите. Опциите за нас са две - или твърде буквално, или просто нещо безвременно. Но това остава да разберем в първия понеделник на май.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.