Следва

We love: Her Intense на Burberry

Рапунцел, Рапунцел, #takeaHAIRbreak с René Furterer!

Take ABSOLUE KÉRATINE!

Hair преди 4 години

Едно от честите присъствия на редакционната маса за дискусии е темата за бързото справяне със стреса - разни трикчета, с които предотвратяваме "големия взрив" всеки понеделник, вторник, понякога и сряда. Стилистът ни лекува стрес-раните си с шопинг, разбира се; единственото мъжко присъствие в екипа ни се осланя на шевната машина. Други изпробвани варианти са чаша червено вино, бърсането на прах по никое време и черен шоколад - с възможно най-високо съдържание на какао. Друг редактор бори нервните си крахове с измиването на все, що може да бъде разкачено и измито от кухненската посуда. Първенец, присъстващ в спасителните планове на всички ни обаче, е измиването на косата. Блажен лек за всички проблеми - категорично.

Обаче, оказва се, и косите се стресират - и те имат нужда от чаша вино, от нова покупка, от едно измиване, от почивка...

Даваме им #dayoff и ги командироваме на заслужена почивка в лабораториите на Rene Furterer, където най-накрая да си отдъхнат от нас и хилядите ни изисквания. И представете си наистина пред какво са изправени всекидневно - тя е къдрава, ти я искаш права; тя е гарваново черна, ти я правиш руса - как да не се стресират.

Казваме СТОП!, за момент оставяме на заден план хилядите си желания и променяме уравнението в полза на приятелката, която винаги е там, за да ни утеши, помогне и накара да се чувстваме красиви - тя, Косата. Подаряваме й възстановяващата грижа на ABSOLUE KÉRATINE в знак на извинение.

Тази възстановяваща почивка има силата да постави основа за постигането на всяка една прищявка, свързана с косата; отговаря на всеки темперамент - от най-дискретната до най-смелата и от най-дивата до най-чувствителната. Един жест на благодарност, който ни се връща стократно със заздравена и подсилена форма на косъма - от корена до върха.

В сърцето на тази "почивка" за коси стоят три мощни природни съставки - Растителен кератин, Биоциментин и Масло от Камелина, които действат като страхотно синхронизиран екип от реставратори:

- Кератинът престуктурира косменото стебло - като един истински архитект запълва празните микропространства в космените стебла, за да преизгради структурата на косъма. На повърхността (кутикулата) сериозно износените люспи биват преструктурирани. Косата е заздравена и постепенно възвръща своята устойчивост. Тя е гладка и копринена с траен блясък.

- Биоциментинът споява кератиновите люспи - продуктът е изграден от соеви зърна, богат е на стероли, серамиди и свободни мастни киселини; играе ролята на растителен "цимент", който "споява" кератиновите люспи. Той съвършено допълва действието на растителния кератин и укрепва защитата на косъма.

- Маслото от Камелина изгражда наново хидролипидния филм на повърхността - изключително богато е на ненаситени мастни киселини (>80%) и на алфа-линолеинова киселина (омега 3). Съставката оказва двойно въздействие върху косменото стебло; подхранва и възстановява естествената защита на косъма, докато предпазва кератиновите люспи.

Самата терапия се извършва в рамките на месец, а стъпките са само три; съдържа три продукта, които се взаимодопълват, на принципа на изброените по-горе съставки.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН
При изтощена от непрекъснати стилизиращи процедури коса, за да бъде измито и същевременно защитено косменото стебло, изследователските лаборатории на Rene Furterer заменят сулфатните почистващи агенти, с иновативни агенти, които са нежни към косата. Нанася се на морка коса, след което образуваме богата пяна и оставяме да подейства за около 3 минути.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩИ МАСКИ
Тук вариантите са два - за фина и за плътна коса.

- фина коса: изкусителна формула без силикони интензивно възстановява косменото стебло и защитава косата, оставяйки я изпълнена с жизненост;

- плътна коса: текстурата й на шедър крем без силикони отговаря перфектно на нуждите на плътната коса - обгръщаща и чувствена, тя се разтапя, за да изпълни косата с преструктурираща сила и да я защити.

Която и маска да изберем, нанасяме на подсушена с кърпа коса, оставяме да подейства от 3 до 5 минути за увредена или до 10 минути за силно увредена коса. Разресваме косите и изплакваме обилно.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ
Този продукт дарява косата с грижата, с която дневният крем дарява лицето: една глезеща сетивата, защитна и възстановяваща терапия. Сладострастният разкрасяващ крем без силикони незабавно прониква в косъма без да утежни или омазни; защитава стеблото на косъма, подпомага разплитането на косата, защитава дължините й, оставяйки я блестяща и неотразима.

Нанасяме ежедневно на суха или на подсушена с кърпа коса, разнасяйки малко количество от крема по дължините.

Получаваме формули, които предоставят мощно възстановяващо действие с невероятни глезещи сетивата текстури, за една изтънчена доза на абсолютно удоволствие, комплектовани в три изискани, направо кутюрни опаковки с шикозен дизайн и невероятни аромати.

 

Не се бавете & take your HAIR break ASAP! Продуктите от серията ABSOLUE KÉRATINE на Rene Furterer може да купите от тук, тук и тук.

More Hair