Следва

We love: Her Intense на Burberry

Рапунцел, Рапунцел, #takeaHAIRbreak с René Furterer!

Take ABSOLUE KÉRATINE!

Hair преди 4 години

Едно от честите присъствия на редакционната маса за дискусии е темата за бързото справяне със стреса - разни трикчета, с които предотвратяваме "големия взрив" всеки понеделник, вторник, понякога и сряда. Стилистът ни лекува стрес-раните си с шопинг, разбира се; единственото мъжко присъствие в екипа ни се осланя на шевната машина. Други изпробвани варианти са чаша червено вино, бърсането на прах по никое време и черен шоколад - с възможно най-високо съдържание на какао. Друг редактор бори нервните си крахове с измиването на все, що може да бъде разкачено и измито от кухненската посуда. Първенец, присъстващ в спасителните планове на всички ни обаче, е измиването на косата. Блажен лек за всички проблеми - категорично.

Обаче, оказва се, и косите се стресират - и те имат нужда от чаша вино, от нова покупка, от едно измиване, от почивка...

Даваме им #dayoff и ги командироваме на заслужена почивка в лабораториите на Rene Furterer, където най-накрая да си отдъхнат от нас и хилядите ни изисквания. И представете си наистина пред какво са изправени всекидневно - тя е къдрава, ти я искаш права; тя е гарваново черна, ти я правиш руса - как да не се стресират.

Казваме СТОП!, за момент оставяме на заден план хилядите си желания и променяме уравнението в полза на приятелката, която винаги е там, за да ни утеши, помогне и накара да се чувстваме красиви - тя, Косата. Подаряваме й възстановяващата грижа на ABSOLUE KÉRATINE в знак на извинение.

Тази възстановяваща почивка има силата да постави основа за постигането на всяка една прищявка, свързана с косата; отговаря на всеки темперамент - от най-дискретната до най-смелата и от най-дивата до най-чувствителната. Един жест на благодарност, който ни се връща стократно със заздравена и подсилена форма на косъма - от корена до върха.

В сърцето на тази "почивка" за коси стоят три мощни природни съставки - Растителен кератин, Биоциментин и Масло от Камелина, които действат като страхотно синхронизиран екип от реставратори:

- Кератинът престуктурира косменото стебло - като един истински архитект запълва празните микропространства в космените стебла, за да преизгради структурата на косъма. На повърхността (кутикулата) сериозно износените люспи биват преструктурирани. Косата е заздравена и постепенно възвръща своята устойчивост. Тя е гладка и копринена с траен блясък.

- Биоциментинът споява кератиновите люспи - продуктът е изграден от соеви зърна, богат е на стероли, серамиди и свободни мастни киселини; играе ролята на растителен "цимент", който "споява" кератиновите люспи. Той съвършено допълва действието на растителния кератин и укрепва защитата на косъма.

- Маслото от Камелина изгражда наново хидролипидния филм на повърхността - изключително богато е на ненаситени мастни киселини (>80%) и на алфа-линолеинова киселина (омега 3). Съставката оказва двойно въздействие върху косменото стебло; подхранва и възстановява естествената защита на косъма, докато предпазва кератиновите люспи.

Самата терапия се извършва в рамките на месец, а стъпките са само три; съдържа три продукта, които се взаимодопълват, на принципа на изброените по-горе съставки.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН
При изтощена от непрекъснати стилизиращи процедури коса, за да бъде измито и същевременно защитено косменото стебло, изследователските лаборатории на Rene Furterer заменят сулфатните почистващи агенти, с иновативни агенти, които са нежни към косата. Нанася се на морка коса, след което образуваме богата пяна и оставяме да подейства за около 3 минути.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩИ МАСКИ
Тук вариантите са два - за фина и за плътна коса.

- фина коса: изкусителна формула без силикони интензивно възстановява косменото стебло и защитава косата, оставяйки я изпълнена с жизненост;

- плътна коса: текстурата й на шедър крем без силикони отговаря перфектно на нуждите на плътната коса - обгръщаща и чувствена, тя се разтапя, за да изпълни косата с преструктурираща сила и да я защити.

Която и маска да изберем, нанасяме на подсушена с кърпа коса, оставяме да подейства от 3 до 5 минути за увредена или до 10 минути за силно увредена коса. Разресваме косите и изплакваме обилно.

ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ
Този продукт дарява косата с грижата, с която дневният крем дарява лицето: една глезеща сетивата, защитна и възстановяваща терапия. Сладострастният разкрасяващ крем без силикони незабавно прониква в косъма без да утежни или омазни; защитава стеблото на косъма, подпомага разплитането на косата, защитава дължините й, оставяйки я блестяща и неотразима.

Нанасяме ежедневно на суха или на подсушена с кърпа коса, разнасяйки малко количество от крема по дължините.

Получаваме формули, които предоставят мощно възстановяващо действие с невероятни глезещи сетивата текстури, за една изтънчена доза на абсолютно удоволствие, комплектовани в три изискани, направо кутюрни опаковки с шикозен дизайн и невероятни аромати.

 

Не се бавете & take your HAIR break ASAP! Продуктите от серията ABSOLUE KÉRATINE на Rene Furterer може да купите от тук, тук и тук.

More from View Sofia

Trend Report: Bobby pins

All fashion преди 5 години

Ако и за настоящия есенно-зимен сезон можем да се похвалим с изобилие от тенденции, разгледани във всяко едно направление от дрехи до аксесоари и бюти, то аксесоарите специално са обвързани с една конкретна естетика и това е 90-тарската такава.

Масло от розмарин - разкошно нещо, особено за красива и здрава коса

Hair преди 1 година

През пролетта въпросът за качеството на косата стои по-остро от друг път. Стресът и недостигът на витамини водят до факта, че нишките стават тънки, чупят се и растат лошо. Напоследък набира популярност нова тенденция за красота, която включва използването на масло от розмарин за грижа за косата. Проверяваме наистина ли продуктът за красота има магически свойства

More Hair