Следва

"ТОТЕМИ": изложба на Зоран Мише и Васил Ангелов

Festival du film français 2019 и какво да не изпускаме

Специално селектирани 10 филма ще представят многообразието и богатството на френското кино от 15-ти до 30-ти ноември

Movies & TV преди 4 години

Френският институт в България ни кани да станем част от деветото издание на Фестивала на френския филм - откриването ще се състои на 15-ти ноември от 19:00ч. в кино "Люмиер Лидл" с прекрасната драматична комедия на Никола Бедос La belle époque/ "Славни времена", срещаща ни с Виктор, който чувства голяма празнота в живота си и решава да се пренесе в миналото и да изживее най-незабравимата седмица от своя живот, в която среща голямата си любов.


"Славни времена"

Тази година, освен със "Славни времена", фестивалът ни запознава с още 5 нови ленти: "Вълчият зов" (2019) на Антонен Бодри. "Стая 212" (2019) на Кристоф Оноре, "Истината" (2019) на Хирокадзу Коре-еда, "Клетниците 2019" на Ладж Ли и "Портрет на момиче в пламъци" (2019) на Селин Сиама.


Катрин Деньов в "Истината"

С акцент върху световноизвестния режисьор Клод Льолуш вниманието ни ще бъде насочено към други три заглавия – историята на един живот, заснета в интервал от 20 години: "Един мъж и една жена", "Един мъж и една жена: 20 години по-късно" и "Най-хубавите години от един живот", представен тази година извън конкурсната програма на фестивала в Кан; също и класическият филм "Кланът на сицилианците" (1969), с участието на митичното трио: Жан Габен, Лино Вентура и Ален Делон.


"Един мъж и една жена"


Моника Белучи в "Най-хубавите години от един живот"


"Кланът на сицилианците"


Фестивалът се организира с подкрепата на: TELUS International Europe, Citroën, BNP Paribas, Sanofi et Orbelus.

В София прожекциите на филмите ще бъдат в кината Славейков, Люмиер Лидл, G8, Одеон, Euro Cinema и Дом на киното, в Пловдив - в Лъки Синема и във Варна - във Фестивален и конгресен комплекс - Варна

Цени на билетите:
Можете да закупите билети на касите на кината. Намаление за ученици, студенти и пенсионери. Абонатите на Френския институт се ползват с намалената тарифа за прожекциите в зала Славейков.

Билети за зала "Славейков" могат да бъдат закупени и ОНЛАЙН.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК.

More from View Sofia

Най-епичното кино на 2022 - 20 световни режисьори избират 20-те топ филма на годината

Movies & TV преди 1 година

Тази година светът се завърна към нормалността, с някои уговорки, разбира се, и всички с трепет поехме към филмовите фестивали и кината, благодарни за честните отзиви, които някои от най-добрите режисьори дават на филмите от списъка ни за гледане. Вижте най-доброто от киното за 2022-ра според най-големите режисьори, това са филмите, които можем да наречем наистина удивителни

More Movies & TV