Следва

Маги и Миро снимат общо видео

Първи Коледен базар у нас

На 30-ти ноември ще бъде открит първият коледно-новогодишен фестивал в София, с което столицата ни...

Events преди 14 години

На 30-ти ноември ще бъде открит първият коледно-новогодишен фестивал в София, с което столицата ни официално се присъединява към големите европейски градове с традиции в отбелязването на един от най-обичаните християнски празници. Фестивалът ще носи името „Коледария с НЕСТЛЕ” и ще продължи до 7-ми януари 2010 г.

Фестивалният комплекс е разположен в град София между СУ „Климент Охридски” и Орлов мост, където на 19-ти ноември стартира изграждането на монолитна шатра с над 1 000 седящи места.

В програмата на „Коледария с НЕСТЛЕ” ще има изненади за всички. Сред основните акценти ще са културни събития като симфонични концерти, хорова и духова музика и концерти на известни български изпълнители. Изложение на традиционни български занаяти, кулинарни демонстрации с участието на едни от най-добрите готвачи, дегустация на коледни сладкиши и греяно вино ще допринасят за коледния дух на фестивала. Най-малките посетители на „Коледария с НЕСТЛЕ” пък ще бъдат зарадвани с куклени пиеси и ще могат се снимат с Дядо Коледа и Снежанка.

Входът на фестивала ще бъде свободен, като всички жители и гости на столицата ще могат да го посещават от 10 ч. до 22 ч.

Фестивалът „Коледария с НЕСТЛЕ” е вдъхновен от начина, по който големите европейски градове отбелязват настъпващите коледни празници. Всяка година градове като Лондон, Париж, Виена, Прага се състезават помежду си по пищност, посещаемост, културна програма и атракции. Един от най-известните коледни фестивали се провежда в град Кьолн, Германия, който съгласно проучване на в. „Таймс” категорично заема първо място в класацията на туристите.

Генерален спонсор на „Коледария с НЕСТЛЕ” е Нестле България. Фестивалът се реализира и с подкрепата на Столична община.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?