Не всички супергерои носят пелерини, но ВСИЧКИ носят combat boots

Не всички супергерои носят пелерини, но ВСИЧКИ носят combat boots

Combat boots или иначе казано кубинките са едни от най-желаните обувки на Есен/Зима 2019-та.

Еуфорията около тях обаче не се дължи единствено на широкото им приложение в ежедневието като комфорт, стабилност и добро съпротивление срещу заледени повърхности. Доста грубият им силует е неизменна част от случващото се на модния подиум за сезона в тенденциозно подразделение "Матрицата", където попадат още изобилстващите от черна кожа ансамбли, специфичните на вид очила и всичко останало, подлежащо на адекватен за целта стайлинг.


Prada Есен/Зима 2019-та

Ако кубинките по подразбиране са често срещан избор за който и да е зимен сезон, за 2019-та те са особено популярни, благодарение основно на Prada, чийто силно преувеличен модел дебютира на котешката пътечка миналия февруари, а от септември насам се радва на много добро публично внимание. Цялата колекция на Миуча Прада е вдъхновена от романа "Франкенщайн" на Мери Шели, а вглеждайки се конкретно в моделите кубинки, не е трудно да открием свързващите линии. Моделът се предлага в два основни силуета - стандартна височина до глезен и по-високи до средата на прасеца, идващи с допълнителна декорация от малки найлонови паучове, които съответно могат да се свалят. Цените, на които дизайните се предлагат, са 730 евро и 1300 евро, а намирането им в онлайн бутиците е на практика невъзможно поради огромното търсене.


Другият широко застъпен дизайнерски силует, прилежащ към тази мини тенденция, идва, разбира се, от не другиго, а Даниел Лий за Bottega Veneta. Младият дизайнер създава хит след хит за старата италианска къща, а грозноватите кожени боти от настоящата есенно-зимна колекция не правят изключение. Тяхното намиране, подобно на това на Prada, също представлява предизвикателство въпреки високата цена от 790 евро.

Трите изброени модела изчерпват дизайнерското влияние на улицата, но това съвсем не ограничава стрийт стайл извадката по отношение на модни интерпретации. Dr. Martens остават все така класика в жанра, а всеки един друг добре направен модел би свършил отлична работа в стилистичните опити, към които силуетът предразполага.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.