Следва

На Ким не й отиват панталони - причините са пет

Не всички супергерои носят пелерини, но ВСИЧКИ носят combat boots

Combat boots или иначе казано кубинките са едни от най-желаните обувки на Есен/Зима 2019-та.

All fashion преди 4 години

Еуфорията около тях обаче не се дължи единствено на широкото им приложение в ежедневието като комфорт, стабилност и добро съпротивление срещу заледени повърхности. Доста грубият им силует е неизменна част от случващото се на модния подиум за сезона в тенденциозно подразделение "Матрицата", където попадат още изобилстващите от черна кожа ансамбли, специфичните на вид очила и всичко останало, подлежащо на адекватен за целта стайлинг.


Prada Есен/Зима 2019-та

Ако кубинките по подразбиране са често срещан избор за който и да е зимен сезон, за 2019-та те са особено популярни, благодарение основно на Prada, чийто силно преувеличен модел дебютира на котешката пътечка миналия февруари, а от септември насам се радва на много добро публично внимание. Цялата колекция на Миуча Прада е вдъхновена от романа "Франкенщайн" на Мери Шели, а вглеждайки се конкретно в моделите кубинки, не е трудно да открием свързващите линии. Моделът се предлага в два основни силуета - стандартна височина до глезен и по-високи до средата на прасеца, идващи с допълнителна декорация от малки найлонови паучове, които съответно могат да се свалят. Цените, на които дизайните се предлагат, са 730 евро и 1300 евро, а намирането им в онлайн бутиците е на практика невъзможно поради огромното търсене.


Другият широко застъпен дизайнерски силует, прилежащ към тази мини тенденция, идва, разбира се, от не другиго, а Даниел Лий за Bottega Veneta. Младият дизайнер създава хит след хит за старата италианска къща, а грозноватите кожени боти от настоящата есенно-зимна колекция не правят изключение. Тяхното намиране, подобно на това на Prada, също представлява предизвикателство въпреки високата цена от 790 евро.

Трите изброени модела изчерпват дизайнерското влияние на улицата, но това съвсем не ограничава стрийт стайл извадката по отношение на модни интерпретации. Dr. Martens остават все така класика в жанра, а всеки един друг добре направен модел би свършил отлична работа в стилистичните опити, към които силуетът предразполага.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.