Следва

Парти на месеца: Chanel и MoMA Film Benefit в Ню Йорк

10 типа мъже, от които бягаме с 300

Ако искаме да остане някой лев в общото домакинство, разбира се

Love преди 4 години

Той иска скъпа кола, на теб ти е по-важно екзотичното пътуване с децата... На ръба сте да превърнете споровете за кеш в рутина, което е ужасно. Семейният бюджет излиза от контрол, започваш да се вглеждаш в причините.

Да си постави човек по-високи финансови цели и да ги постигне, е жизненоважно във времето, в което живеем. Туширано чувство за несигурност и преодоляна вечна задлъжнялост от типа "от заплата-до-заплата" са постижими, поне според психолозите, стига ние, като жени, да пожелаем да осигурим финансовата си независимост и да се почувстваме защитени, дори в случаите, когато заплатата не е висока.

В контекста на този стремеж, изброяваме 10-те типа мъже, които ще съсипят праволинейно гореописаните ни усилия, ако не ни светне лампичката овреме.

1. Вечният длъжник
Този тип няма никакви угризения да иска заеми, от когото се сети. Той не умее да се справя със своето "искам", което го заставя непрекъснато да се оплита в кредити, като на финала е задължен на всичките ви близки, приятели и познати. С голяма доза вероятност тази ситуация ще започне да ви напряга, ще ви кара да впрегнете усилия в непрекъснато икономисване, за да се спаси семейният бюджет. Но, истината е, че при такива ритъм и нагласа, в момента, в който бъдат върнати старите дългове, на хоризонта вече ще са се натрупали нови.

2. Манипулаторът
Младеж с комплекси, който обаче е решен да има за гадже обезпечена жена. И да се себеутвърждава за нейна сметка. Известен ни е пример, в който мъжът отказва да направи ремонт в жилището на жената, защото "не е негово". Автоматично предлага да купят ново жилище, вече общо.

А колко са онези, които са недоволни, че момичето заработва повече? Естествено, недоволствайки, те се и ограничават. Защото не е типично за този типаж да се надигне и да започне да работи повече. Просто не обичат.


Краят??? 5-те признака, че връзката си отива


3. Непризнатият гений
Много талантлив е. Обаче просто е сбъркал епохата. Но кой е виновен, днес просто талантът не се цени. Този тип мъже с лекота хлопват вратата и напускат работа, ако например началникът си позволи да се усъмни в тяхната гениалност. И после месеци наред лежат на дивана вкъщи, защото не са съгласни на обикновена работа, а работа за "специални" не предлага никой.

4. "Лекокрилият"
Защо да купуваме жилище, сега целият свят е в упадък. Кола в града не ни е нужна, защото има каршеринг и такси. Не искам да се привързвам към вещите, по-важно ми е да имам свободата да се преместя, ако реша.

Такъв мъж може да ви подари букет от 100 рози, купен с последните му пари. След това искрено да се обиди, че красивият му жест е неоценен. Зад думите за спонтанност и лекота често се крие неумението да се пресмята, планира и разпорежда с пари. А също индикира и вътрешна незрялост. Човекът не може да се идентифицира с никакви конкретни житейски цели и предпочита нищо да не избира.

5. Смазаният от страх
Този тип мъже, напротив, смятат доста прилично. Възприемат жената като потенциален хищник, който само се чуди как да отмъкне под носа му всичко, добито с непосилен труд. Затова и периодично у него възникват "свежи" мисли, като например да впише новия автомобил на името на мама. Да подпише с жена си споразумение за отказ от част от имуществото /за което е ръководен от най-добри намерения/. Не се смятат децата в схемата, нито съответните им дялове, като едновременно се държат бели пари за черни дни у дома, в сейф. Който не се пипа от останалите, само от него.


Нещастни заедно: 8 причини, поради които не се разделяме, нищо, че не се обичаме


6. Изравнителят
Радетел за равноправието между половете, този тип мъже ще очаква от вас да си поделите сметката в кафето. А цената на подаръка му за 8 Март се изчислява така, че да не превишава тази на неговия подарък, връчен му от вас по друг подобен повод.

Проблемите с тези мъже започват, когато спътницата по някаква причина загуби дохода си. Той започва да търси компенсации за недополучените "приходи" в натурална форма: услуги в дома, особено внимание към него лично. Има случаи дори на мъже, които в подобна ситуация записват половината разходи като "дълг" на жена си, докато тя е безработна. Респективно очакват да им бъде върнат при промяна на обстоятелствата.

7. Фен на патриархата
Мястото на жената е в кухнята и с децата. Мъжът обезпечава семейството и взима всички решения. Нататък знаете. Ало, момчета, XXI век е.

8. Остап Бендер
Постоянно нещо "дипли". Например, ще вземе кредит, с който ще купи долари. Ще вложи част в криптовалута. Често всичко това става без съгласуване с партньора, защото обичайно Остап знае, че няма да получи одобрение. Същевременно, посрещането на последствията е за сметка и на двамата. Защото съвместно придобити се считат не само имуществата, но и дълговете.


Какво кара мъжете да кръшкат


9. Бедстващият
Нещо постоянно му се случва. Или колата се разваля. Или котката му избягва. Или пък го уволняват от работа. Не е известно какъв е този механизъм, но наистина някои мъже просто не могат да излязат от кръга на финансов дефицит. Спътницата изпълнява ролята на спасител и майка-кърмачка. Същевременно да избягаш от такъв мъж е много сложно. Няма как да го оставиш самичък, без пари...

10. Плащащият издръжка
Две деца от два брака? Дори ако оставим настрана въпросът за това защо се е случил първият развод и дали вие на свой ред няма да останете сама с децата... От чисто практична гледна точка две деца са равни на задължението да плащате 33% от заплатата си като издръжка, при това всеки месец. Освен това, децата от предния брак са и наследници, заедно с вас и вашите бъдещи деца.

В заключение, внимавайте в кого се влюбвате, особено внимание отделяйте на финансовите навици и нагласи /възпитанието също е много важно/, и, в края на краищата, направете една консултация с адвокат преди окончателното Да! Никога не е излишно.


Помощ: 5 типа мъжаги, с които е по-умно да няма игра

More Love