Следва

Karl Lagerfeld според Карин Ройтфелд - вижте цялата колекция

Новата капсулна колекция на Loewe - модата и изкуството могат заедно

Като керачимна плочка от древността...

Runway преди 4 години

Непрекъснато Естетиката, като философска дисциплина се опитва да намери и поясни връзката, и има ли такава въобще, между изкуството и модата. Върху тази сложна тема разсъждава и Джонатан Андерсън в новата капсулна колекция за Loewe.

Дизайнерът развива лична теза за модата и изкуството, преплитайки ги в симбиотична връзка, като тазсезонното вдъхновение идва от Уилям Де Морган. По-прецизно, Андерсън обръща внимание на творенията на британския керамик, известен с разнообразната си интерпретация на средновековни, ислямски, флорални, животински и арабеска мотиви върху плочки.

В предложението за Loewe, Джонатан инкорпорира великите творения на Де Морган, предимно интерпретирайки ги като абстрактни форми на облекло със закачлив дух. От друга страна, Креативният обръща внимание и на ръчната работа, представена чрез поредица деликатно бродирани детайли върху модните продукти, както и майсторски декорираните в стила на артиста аксесоари.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.