Принцесата беглец на последно изслушване по бракоразводното дело

Принцесата беглец на последно изслушване по бракоразводното дело

В очакване на решението на съда.

Историята на избягалата дубайска принцеса потресе обществеността през лятото на 2019-та - припомняме, че 45-годишната Хая бинт ал Хюсеин избяга от съпруга си, дубайския шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, 70, и потърси убежище за себе си и децата им първо в Германия, а после и във Великобритания.


Истории от живота: Хая бинт ал Хюсеин, принцесата, която избяга от принца


Продължаваме с опресняването на историята: принцесата се допитва до местните власти в Обединеното кралство, където обаче съдът отказва да издаде специални заповеди за защита. В началото на септември на помощ на доведената си сестра се притече 57-годишният Крал Абдула II на Йордания. Помощта в случая се изразява в назначение - Абдула II назначава Хая като част от управлението на Йорданското посолство в Лондон, за да я спаси от принудителното връщане в ОАЕ.


Абдула II

Изслушванията по бракоразводното дело на бившите съпрузи започнаха в края на юли, след като принцесата и двете й деца прекараха известно време, укривайки се в Германия, а след това и във Великобритания. Исканията на принцесата са за пълно попечителство над 7-годишния Зайед и 11-годишната Джалила, както и предпазване от принудително завръщане в Емирствата. Мохамед бен Рашид Ал Мактум от своя страна също претендира за попечителство над наследниците си, както и изтеглянето на децата обратно "у дома".


Хая и Мохамед

Колегите от западните медии съобщават за присъствието на Хая на последното изслушване по делото (този вторник), като подкрепят информацията със снимки. Хая бинт ал Хюсеин се явява на делото с адвокатката си Фиоана Шакълтън (един от най-добрите адвокати по бракоразводни дела в UК - по прякор Стоманената магнолия; защитава интересите на принц Чарлс в делото срещу принцеса Даяна, а сега работи и по най-скъпия бракоразводен процес във Великобритания).

На делото шейхът не се появява и оставя да бъде представляван от разпоредените за това хора.

За пореден път и двете страни са изказали много ясно желанието си - не да разделят богатство, а да осигурят добруването на наследниците си, като за двмата бивши съпрузи това означава коренно различни неща. Въпреки че не се съдят за имущество, Хая и Мохамед неминуемо ще стигнат и до тази точка в брачния си договор, защото има доста какво да делят. Богатството им се оценява на почти шест милиона долара.

Смятаме за редно да вметнем, че в месеците от бягството насам в медийното пространство започна да се върти доста лепкав слух за връзка между Хая и бодигарда й. Разбира се, това е само слух, а и не претърпя кой знае какво развитие. В случай обаче, че е истина и се намерят доказателства, с които това да се докаже, аферата им вероятно би усложнила процеса стрократно.

Какво решение е взел съдът, ще стане известно в края на тази седмица.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.