Следва

We love: нещо като мода, нещо като футбол, нещо като толерантност

Double Trouble: палтото на Мелания или палтото на Параскева?

Палто като палто... or is it?

All fashion преди 4 години

Стрийт стайл секцията ни се зарежда с пълна сила и, да, имаме много добри примери; и, да, всички са страхотни, усмихнати, стилни и красиви. През изминалата седмица, подобно на костюма на Ана, който не ни даваше мира, очите ни останаха по палтото на 21-годишната Параскева (помните я ОТТУК). Изглежда, не само нашите - получихме стотици (без да преувеличаваме) запитвания от приятели и познати; в Инстаграм и на пощите - откъде е това палто, каква марка е, кога е купувано. Та, се зачудихме какво му е толкова специалното. Изключително е красиво, носи го и красиво момиче; ефектно е, приляга страхотно, но трябва да има и още нещо.

Подложихме казуса на дискусия - да е само заради пачуърка, не е; да е само заради цветовете - пак не е. И тогава ни осени: от приликата с палтото на Мелания е! Да, това пачурък Michael Kors палто за 6 хиляди долара, с което американската първа дама посрещна trick-or-treater-ите в Белия дом.

В палтото на Мелания, само по себе си възбудило спор сред читателите ни, откриваме доста сходства с палтото на сладката Параскева от Sofia Street Style - очевидно е, някои жени си имат "тип" мъже, ние имаме "тип" палта.

Най-ясно изразената прилика е, разбира се, пачуърк техниката, използвана като основен акцент при изработката и на двата модела. На второ място идва дължината и до някаква степен кройката, въпреки че това не би могло да проличи кой знае колко ясно, при положение, че Мелания го носи стегнато закопчано, а Параскева почти като наметало - без колан и без закопчаване. Цветовите гами също съвпадат в някои от нюансите си.

Коренна разлика има при съчетаването - първата дама комбинира с черно Louboutin стилето, като свежда аксесоарите до минимум, Параскева, за сметка на това,  го привежда в съвсем стрийт стайл вид, но определено виждаме потенциал палтото й да изглежда и много по-строго, ако се съчетае със съответните за нуждата аксесоари.

За палтото на госпожа Тръмп знаем всичко - откъде е и колко струва; за това на Параскева единствено, че е от "едно магазинче на Шишман", но пък познаваме и двете достатъчно добре визуално, че да ги сравним в типичния за Double Trouble стил - с анкета:

 

Анкета

Палтото на Мелания или палтото на Параскева?

More All fashion