Следва

Sofia Street Style: #wonderboy

Колекциите на Миуча Прада влизат в музей

I came here to stay...

All fashion преди 4 години

След успеха на най-скорошната си експозиция - изложбата на Стенли Кубрик, Музеят на дизайна в Лондон получава ексклузивен достъп до миланския щаб на Prada. Златен шанс, даден на малцина, който следва да бъде материализиран под формата на предстоящо шоу.

Отразяваща някои от най-емблематичните модели - чанти, обувки, още аксесоари, дрехи и какво ли не, от колекциите през годините, изложбата е озаглавена с лаконичното PRADA. Front and Back и има за цел да "предскаже" бъдещето на иконата на италианската мода с подробен анализ на миналото й.


Лоренцо Бертели, млад рали състезател с Миуча Прада за майка, ясна мисия и много фенки


Подходът не е изненада, вземайки предвид, че "всичко ново е добре забравено старо" е сред основните идеологии на Миуча Прада. Само в последния месец се запознахме с два нови/стари модела чанти - Sidonie и Bowling Bag, а колекцията, която госпожа Прада представи в Милано през септември, също не се отдалечава и на милиметър от идейния център.


Папратът и коприните на Муича Прада х 50 пълни ансамбъла


Проследявайки историята на иконичната къща, експозицията ще се фокусира върху лидера й - Миуча Прада, която трансформира бранда до състоянието, в което го познаваме днес. Припомняме историята на живота на Миуча тук - "Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово".

С цитат в Evening Standard, един от директорите на дизайнерския музей, Деян Суджич, казва: "За мен е лично предизвикателство да работя върху изложбата Prada - толкова много има да бъде открито за компанията, която никога не залага на очевидното и която е толкова автентична културно-двигателна сила."

Припомняме, че новините идват седмица след като от Prada обявиха колаборацията си с adidas и близо година след като официално се отказаха от употребата на естествени кожи.

В галерията горе>>> разглеждаме бекстейдж фотографии от пролетно-лятното ревю на Prada, дело на Christina Fragkou за Dazed.

More All fashion