Следва

Sofia Street Style: #wonderboy

Колекциите на Миуча Прада влизат в музей

I came here to stay...

All fashion преди 4 години

След успеха на най-скорошната си експозиция - изложбата на Стенли Кубрик, Музеят на дизайна в Лондон получава ексклузивен достъп до миланския щаб на Prada. Златен шанс, даден на малцина, който следва да бъде материализиран под формата на предстоящо шоу.

Отразяваща някои от най-емблематичните модели - чанти, обувки, още аксесоари, дрехи и какво ли не, от колекциите през годините, изложбата е озаглавена с лаконичното PRADA. Front and Back и има за цел да "предскаже" бъдещето на иконата на италианската мода с подробен анализ на миналото й.


Лоренцо Бертели, млад рали състезател с Миуча Прада за майка, ясна мисия и много фенки


Подходът не е изненада, вземайки предвид, че "всичко ново е добре забравено старо" е сред основните идеологии на Миуча Прада. Само в последния месец се запознахме с два нови/стари модела чанти - Sidonie и Bowling Bag, а колекцията, която госпожа Прада представи в Милано през септември, също не се отдалечава и на милиметър от идейния център.


Папратът и коприните на Муича Прада х 50 пълни ансамбъла


Проследявайки историята на иконичната къща, експозицията ще се фокусира върху лидера й - Миуча Прада, която трансформира бранда до състоянието, в което го познаваме днес. Припомняме историята на живота на Миуча тук - "Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово".

С цитат в Evening Standard, един от директорите на дизайнерския музей, Деян Суджич, казва: "За мен е лично предизвикателство да работя върху изложбата Prada - толкова много има да бъде открито за компанията, която никога не залага на очевидното и която е толкова автентична културно-двигателна сила."

Припомняме, че новините идват седмица след като от Prada обявиха колаборацията си с adidas и близо година след като официално се отказаха от употребата на естествени кожи.

В галерията горе>>> разглеждаме бекстейдж фотографии от пролетно-лятното ревю на Prada, дело на Christina Fragkou за Dazed.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.