Следва

"Жена без значение" от Оскар Уайлд с премиера в Театър Българска армия

"Дихание": изложба на Джон Демос

В серията "Дихание" Джон Демос събира над шейсет черно-бели фотографии на дървета заснети в продължение на повече от двайсет години.

Events преди 4 години

За него тя е форма на духовно търсене и опит да обрисува животворната енергия на дърветата във визуална форма.

Изложбените копия са отпечатана чрез пиезография, технология за висококачествен монохромен печат, с изключителен динамичен диапазон и тонална дълбочина, от принт център Фотосинтезис.


Изложбата ще се открие на 21 ноември от 19:00 часа в галерия Синтезис и Фотосинтезис Арт Център.




По повод изложбата на Джон Демос галерия Синтезис ще издаде втората част на поредицата "Фото Кът", специално издание в лимитиран тираж от 30 бр. То включва селекция от десет фотографии от серията "Дихание" отпечатани на архивна хартия Hahnemühle Photo Rag Baryta и текстове на Марин Бодаков и Мариани Лефас-Тетенес. Освен него по-време на изложбата ще можете да закупите и книгите на Джон Демос: "Сенки на мълчанието" и "Албания на прага на промяната (1990-1991)".


Повече за автора и изложбата вижте ТУК.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.