Следва

Четиво в четвъртък: Пол Макартни и "Хей, дядо Готин!"

Галерия Академия представя изложба "ФОТОГРАФИЯ" на преподаватели и студенти от НХА

Откриванe: 25 ноември (понеделник), 18:00 часа

 

Events преди 4 години


Свилен Стефанов

Тази изложба е резултат на кураторски проект, започнал през 2017 г., базиран върху дейността на магистърската програма "Фотография" в НХА. Участват двадесет автори, а изложбата съдържа четиридесет фотографии. Умишлено зададена във формат (50/70 см), но без технологични ограничения, тя е предвидена да пътува в различни градове в страната и чужбина в специално направен за целта сандък. Стартирайки през есента на 2017 г. в Благоевград, тя обиколи редица градове, като преди настоящото си присъствие в галерия "Академия" беше показана и в Европейския парламент в Брюксел.


Светлин Балездров

Важна особеност на тази изложба е, че наред с ключовата роля, която имат преподавателите от магистърската програма "Фотография", както и техните (вече бивши) студенти, тя включва и произведения на преподаватели от различни специалности в Академията. Това, което обединява всички автори (независимо дали са студенти или преподаватели) е не само изразното средство и еднаквия формат, а по-скоро съвременния начин на мислене и отношение към изкуството.


Георги Янков

Защото, независимо дали става въпрос за професионални фотографи или за художници, работещи в различни полета на визуалните изкуства, кураторите се стремят да постигнат като краен резултат усещането за професионална работа с образа, най-често подкрепена с многопластова концептуална стратегия. Това е и целта на изложбата – фотографската техника да придобие нови смислови измерения, адекватни и актуални в днешния бързо променящ се свят и неговото съвременно изкуство.


Участници:
Венелин Шурелов, Георги Янков, Генади Гатев, Десислава Христова, Иван Кюранов, Йоана Ангелова, Калоян Богданов, Лиляна Караджова, Любомил Драганов, Мирослав Богданов, Михаела Михайлова, Николай Младенов, Петер Цанев, Ребека Оссес,Росен Тошев, Светозар Бенчев, Светлин Балездров, Свилен Стефанов, Силвия Дешкова, Теодор Лихо.

Куратори:
Свилен Стефано,  Мирослав Богданов

Галерия "Академия", ул. "Шипка" 1
Изложбата ще продължи до 12.12.2019

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.