Следва

Street style: пуловери ще има за всички от сърце

Всички носят: британски туид á la принцеса Даяна

"Сезон, британски като туида" е името на една от основните за сезона тенденции.

All fashion преди 4 години

Детайлната дискусия около тренда в примери от котешката пътечка за сезон Есен/Зима 2019-та, припомняме ТУК, докато междувременно днес разглеждаме богатството от примери на улицата. Тенденцията се изразява всъщност като освежен прочит на една от неостаряващите класики, а подразделенията й побират всички мотиви от естеството на туид, пепит, райе и познатите видове каре - Prince of Wales, Gingham, Argyle и Windowpane.

Говорейки за класика и много добър вкус, името на принцеса на Даяна мигновено изскача наум, а афинитетът й към гореспоменатите мотиви е неоспорим. В тон с темата за деня, припомняме два нейни много любими за нас аутфита, които биха звучали също толкова релевантно и днес.

Настоящите стрийт стайл прочити от друга страна, както обема на дизайнерските примери предполага, са изобилстващи и със сигурност побират стилистични интерпретации за всеки вкус. Макар и основното звучене на класиката, съдейки поне от видяното на подиума, да идва в обрано и дори студено звучене, това съвсем не ограничава модните ентусиасти в подбраните тук примери. По-голямата част от визиите са съобразени с неутрално зададената палитра на бежови, кафяви, сиви и черни тонове, но пък за сметка на това подходът на стилизиране е всичко друго, но не и досаден. Това важи както за цялостните ансамбли от костюми, най-често с пристегнат около талията блейзър, така и за единичните елементи като голямо палто, красива миди пола или рокля без ръкав Burberry, съчетана с много смелост с бял чорапогащник и черни стилето.

More All fashion