Следва

Галерия Артур представя изложба на Силва Бъчварова и Васил Рокоманов

Коприната в Двореца: една изложба, която ще видим

Съвместна изложба на преподаватели от Национална художествена академия в София и от Централна академия за изящни изкуства в Пекин

Events преди 4 години


проф. Лиу Шанин "Пустиня Nо10“, 2018


По случай 70-годишнината от установяването  на дипломатическите отношения между България и Китай.



Шиаоли "Бяло пони", 2019

В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.


проф. Юе Циеншан "Естествен пейзаж", 2019

Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между НХА в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.


Светозар Бенчев "Обект W", 2016

За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин – вицепрезидент, проф. Юе Циеншан – секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ– ръководител на катедра "Скулптура", под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин– заместник-директор на катедра "Маслена живопис" подфакултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн - директор на отдела за съвместни иновации.


Андрей Даниел "Музей Помпей", 2015


Откриване на 28 ноември (четвъртък), 18.00 часа
Двореца Пл. "Княз Александър I"





Велико Маринчевски "Половин луна Езеро Гуанлан", 2017


Изложбата ще продължи до 26 януари 2020 година.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?