Следва

Ще я "блокнат", няма да я "блокнат", Риана ТАКА в Instagram

Принц Андрю се изнесе от сцената след секс скандала

То пък и какво друго да направи...

Celebrities преди 4 години

Експерти смятат, че тази история ще промени изцяло ролята му в кралското семейство.

Сряда. Месец Ноември 2019-та. Принц Андрю, трето дете и втори син на Кралица Елизабет II, публикува изявление, чрез което обявява решението си да прекрати изпълняването на официални задължения, свързани с титлата му. "В последните няколко дни стана ясно, че обстоятелствата около мои минали контакти с Джефри Епщайн, на този етап са сериозен фактор, който пречи на работата, както на моето семейство, така и на множеството благотворителни организации, които с гордост подкрепям", се казва в изявлението.

"Затова помолих Нейно Величество за разрешение да се оттегля от публичните си задължения в близко бъдеще", отбелязва принцът. "Съжалявам за връзката си с Епщайн. Самоубийството му остави много неразрешени въпроси." Близки до протокола и навиците на кралското семейство съзират в този ход сравнително безболезнен начин херцогът на Йорк да отмести фокуса на общественото внимание от фамилията в този твърде негативен сценарий.

Разбира се, съществува и друго мнение, според което отказът на принц Андрю от официални ангажименти е на практика едничкият възможен ход след интервюто му за BBC /17-ти ноември/, еднозначно прието от социума като отвратителен опит да се "оправдае". Много зрители са извънредно възмутени от това, както и от факта, че по време на разговора си с журналистката Емили Мейтлис, Негово Височество дори не се опитва да имитира съчувствие към жертвите на престъпленията на Епщайн. Медийни експерти определиха интервюто веднага след излъчването му като "катастрофа".

В същото време Бъкингамският дворец продължава да мълчи, не казва и думичка по темата /всъщност, откакто избухна скандалът с участието на принца, от Двореца пуснаха само едно официално съобщение - през август тази година, представляващо опит за подкрепа: "Принц Андрю е потресен от новините за престъпната дейност на Джефри Епщайн. Херцогът на Йорк изказва съболезнования на жертвите, и смята сексуалната експлоатация за абсолютно недопустима. При това анонсите за неговото участие са отвратителни"/

Припомняме, че Епщайн, който се самоуби в затвор в Манхатън на 66-годишна възраст през август тази година, след като бе арестуван по обвинение за търговия с хора с цел сексуална експлоатация, е в топли приятелски отношения с принц Андрю в продължение на много години. През август американката Вирджиния Джуфре заяви, че Епщайн я е принуждавал да прави секс с приятели на бизнесмена, в числото на които посочва поименно принц Андрю, Бил Клинтън, Донълд Тръмп и др. По данни от следствието, от 2002 до 2005 година Епщайн експлоатира непълнолетни момичета, като им плаща за секс. Самият милиардер така и не признава вината си.

Но, да се върнем на интервюто за BBC. В отговор на въпроса имал ли е интимни отношения с Джуфре, принцът заявява: "Никога. Категорично мога да заявя - никога". Принцът добавя, че не помни нито една своя среща с "тази дама" и заявява готовността си да потвърди думите си под клетва, ако се наложи в хода на делото. И продължава, като цитира думите на Джуфре, че твърдението, че се "поти обилно", докато двамата танцуват в нощен клуб през 2001 година, на практика няма как да е истина: в същия момент той е с медицински проблем, от който "не може да се поти". Въпросното здравословно разстройство, от което по-късно се избавя, е следствие от участието му във Фолклендската война - принцът е пилот на вертолет в кралските ВМС. Друг аргумент - разходка с дъщеря му Беатрис до пицария в Уокинг, предградие на Лондон, на 10 август 2001 година, именно денят, в който, по изявлението на Джуфре, двамата са правили секс. "Посещението на "Пица експрес" в Уокинг за мен е необичайно занимание, затова го помня кристално ясно", обяснява херцогът на Йорк. Що се касае до публикувана от тв-канала съвместна снимка с въпросното момиче, на което принцът я прегръща през кръста, Андрю твърди, че е поръчал експертиза, която да докаже, че кадърът е колаж. На искането му няма отговор.


Андрю и Вирджиния

Финално, принцът добавя, че не съжалява за приятелството си с Епщайн заради "представилите му се възможности да разбере повече за търговията и бизнеса". Отговаряйки на въпрос за редовните му отсядания в дома на Епщайн в Ню Йорк, херцогът на Йорк обяснява, че му било "удобно". Принцът уточнява, че счита да грешка единствено посещението си у Епщайн през 2010-та година, когато е сниман заедно с бизнесмена, към онзи момент вече подсъдим за склоняване на непълнолетни към проституция.


Принц Андрю с дъщерите си Юджини и Беатрис

"Дали съжалявам за неподходящия му /на Епщайн/ публичен имидж? Да", заключава принца. Емили Мейтлис контрира: "Неподходящ имидж? Та той е бил сексуален престъпник". На което херцогът отговаря: "Да, извинете, опитах се да бъда вежлив, изразявайки мисълта си, че е бил сексуален престъпник."

"Това интервю беше възможност да изчисти името си и да спаси репутацията си. Той се провали по най-безобразен начин", категорични са експерти от Острова.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.