Следва

Иван и Андрей напускат Станция Нова

Галя – Best things in life are free!

Тя е много спокойна. Носи 100% добро настроение. Каризматична е, вероятно защото е силно добронамерена...

Лица преди 14 години

Тя е много спокойна. Носи 100% добро настроение. Каризматична е, вероятно защото е силно добронамерена.
Крехка и малка е, но всъщност не изглежда дребна.

Забрави в офиса ни лака си за коса, но ние й го пазим. Само веднъж си пръснахме, защото Радо, в когото всички са влюбени щеше да дойде на оперативка в 5.00.

Галя ни отдели часове наред, в които старателно се преобличаше, за да ни илюстрира любимите си есенни дрехи и аксесоари, с професионализъм позираше пред обектива, приказвахме много, но още повече се смяхме. Потопихме се в един топъл, динамичен, космополитен свят, сновящ между Тунис и София, благотворителност и добре премислен ПР, мода и висококачествена козметика, музика и нови професионални начинания.

Още ти личи, че си била в чужбина. Винаги познаваме това, откъде се връщаш?
Бях в Тунис с благотворителна цел. Като изпълнител, подкрепящ програмата на ООН за борба с ХИВ-вируса. Начинанието е много готино, бях единствен представител от България. Този проект е факт от няколко години, идеята е сътрудничество с популярни личности, близки до младите хора. Освен тази инциатива, сега ще имам среща с колегите от I can too, за да видим какво мога да направя там.

Идва Коледа, готвиш ли нещо ново – песен, клип?
Аха, нова песен, но да си призная, още не съм се спряла на конкретна. Със сигурност ще има много соул и ще бъде много чувствена, такава ми се пее.


Галя показва любимите си вещи от есенния си гардероб

Харесваме много стила ти. Твоето определение за Стилa на Галя?
Бих го определила като street chic, комбинация от фънки елементи, ежедневно градско облекло и някои забавни акценти от света на висшата мода. Като цяло стилът ми е еклектичен и изразява до голяма степен характера и отношението ми към живота.

Как определяш модата в твоя живот?
Moдата е задължителна част от живота, без, разбира се, да е на фокус. Основното ми внимание пада върху музиката и отговорностите ми като посланик към Фонда за населението на ООН и другите социални кампании, които в момента стартираме. Иначе във връзка с работата си експериментирам много и винаги съм го правила в стилово отношение. Костюмите на сцена дават огромна свобода, стига да намериш адекватно проявление на себе си в тях. Ескцентричните акценти и любимите превъплъщения правят живота и работата ми истинско удоволствие.

Има ли такова понятие като вечна мода?
Да, разбира се, вечни са линиите на CHANEL, GUCCI, та дори и на Jean-Paul Gaultier. Има колекции, които са били актуални в периода на създаването си и ще останат винаги актуални, защото са еманация на финеса в модата или на неповторимия характер на техните създатели. Това, уви, е най-голямото предизвикателство за всеки дизайнер и неслучайно са малцина тези, които оставят своя отпечатък в златната книга на световната мода.

Класическите модели в официалното облекло също са непреходни, както и взаимстваните елементи от света на театъра и операта, които пазят в себе си очарованието на спектакъла. През настоящия сезон D&G са много инспирирани от този вълшебен свят.

Така е, да. Имаш ли модна икона?
Мадона, безспорно, особено в ранния й период. Също Анджелина Джоли, и от съвременните модни икони Риана, която разви страхотен стил благодарение на своя стилист Мариел Хейн, с която имах невероятното удоволствие да се запозная в Ню Йорк. Тя е официален стилист и на други поп-принцеси като Сиара и Кери Хилсън, но, разбира се, Рири е единствена по рода си.

Доколко музиката и модата вървят ръка за ръка?
Те винаги са вървели заедно, защото различните изкуства се допълват и преливат едно в друго. А и визуалните интерпретации на образите са особено удоволствие за всеки артист. Музиката се движи паралелно с фотографията и видео-изкуството. Затова и поп-индустрията е толкова привлекателна.

На Запад а и в България много звезди създадоха свои модни марки. Ти би ли направила нещо подобно?
Да, в момента обмислям концепцията за едно такова начинание и признавам, че идеята много ме забавлява. Може би когато го направя, ще съм супер щастлива, защото ще съм изпълнила още една своя мечта и няма да е самоцелно. Искам облеклото, което ще създам да е близко до младите хора и да отразява съвременните течения в модерното ежедневно облекло, преди тенденциите да са застъпили пазара. Да фигурират в него и някои елементи от сценичните костюми - да има мода, усещане за музика, свобода и деликатен клубен vibe. Ето едно добро предизвикателство!



Кое е последното нещо, което си купи ?
Един шал на "спагети" (на снимката горе) - (от Urban Outfitters в Торонто ), чифт приятни боти с отворени пръсти и ..... ,разбира се, любимият ми парфюм.

?
My Insolence на Герлен.

Каква е задължителната покупка тази есен?
Малкото тясно скроено черно кожено якенце е повече от задължително (препоръчвам горещо Max Azria и цялата им колекция за сезона /б.ред. Най-добре от Ню Йорк, ако имате път натам/). С ципове и по възможност комбинация между кожа и плат и/или плетиво.
Клинове - кожени и от еластичен трикотаж, повече и по-малко лъскави, т.нар. " мокър ефект" , също с вариации между тесен клин и клин палталон с джобове и джинсово закопчаване и задължителните боти с височина до глезените. Нека не пропускаме и тоталния хит този сезон - ботушите тип чизми над коляното, които вече видяхме и в много от поп и R&B- клиповете напоследък.
Есенната колекция на Balmain също е великолепна.

Как пазаруваш – веднъж на сезон или по малко, но често?
Аз не обичам да пазарувам и не обичам да пробвам дрехи. Това е мъчение за мен, може би защото е свързано с работата ми. Малко са жените, които не обичат да пазаруват или да бъдат гримирани. Но понеже това е свързано с работата ми, в ежедневието предпочитам по-семпли неща.
Дрехите си ги купувам спонтанно, като си вървя по улицата и ме грабне от витрината, сякаш дрехата сама ме вика.
И после започвам да си търся с какво да я допълня.

Какво е отношението ти към second-hand-ите ?
Нямам определено отношение. Това е така наречения vintage, който е въпрос на личен вкус. Истина е, че моделите са рядкост, но аз не бих носила употребявани от друг вещи. Иначе го оценявам, ако е добре използвано.

Определяш ли се като fashion victim?
Харесвам модата, наслаждавам й се във всичките й форми и много често експериментиръп в клипове и фотосесии. Все пак не мисля, че съм fashion victim. Следя какво излиза, но не попадам в тази категория.

Пътуваш ли извън България, специално за да си напазаруваш?
Да, често всъщност. Много от марките които обичам не се внасят у нас или се внасят модели от по-стари колекции, което е доста обидно ако се замислите. Мисля, че българските дами, пословични с красотата си в цял свят заслужават да получават актуални покупки, след като така или иначе отделят от средствата си за тях. Другият вариант е да пътуваш и така да си набавяш нещата, които харесваш. Лондон е изключително близко в тази посока на мисълта и всичко най-актуално за момента може да се намери там в изобилие, така че все пак има добра перспектива.



Най-скъпата покупка на Галя?
Не съм привърженик на безразборното пазаруване особено на тема високи цени. Смятам, че когато един човек е красив отвътре, всяко нещо би му стояло добре. А и считам за безполезно да се коментират скъпи покупки, в момент, в който повечето хора оцеляват в условията на световната криза. Дори холивудските звезди в момента рециклират гардероба си. Моето мото е и винаги ще се остане "Best things in life are free" - любовта, усмивките и доброто приятелство!

Скъпи обувки или скъпа чанта?
Скъп човек, топла прегръдка, добра обстановка ... Чантата е просто аксесоар, а обувките така или иначе се събуват ! Важно е какво остава, след като се освободим от украсата.

Джаки Кенеди или Мерилин Монро?
Харесвам Жаклин, а наскоро прочетох и биографията на Мерилин като световна икона, за да разбера, че и е струвало твърде скъпо да поддържа този безупречен имидж - в личен план, с много раздели,кратки и драматични връзки, много безсънни нощи и едно цялостно и непрекъснато неспокойствие. Не зная, аз лично харесвам по-благородни образи като този на Грейс Кели и Никол Кидман, които имат по-благ характер и доста повече стойност като дами.

Имаш ли дрехи, които пазиш с години?
Пазя си всички дрехи от клиповете, които сме снимали и мисля, че това са нещата, към които се отнасям с особено внимание и любов, защото те носят много съдържание. Те са част от различни етапи от живота ми и различните ми превъплащения в образи, които съм влизала.

Коя е дрехата, която те определя най-добре?
Това, което обличам всеки ден, независимо дали на сцената, в интервю или в живота. Дрехата, която нося ме изразява напълно и осигурява доброто ми настроение за деня.

Значи дрехите ти изразяват твоя характер?
Със сигурност, но аз се променям и така ми харесва да преоткривам някой неща. Но отделни течения имат отпечатък върху мен като начин на обличане и възприемане и така непрестанно се гоним със стила ми.

Имаш ли някакви аксесоари, дрехи или бижута, от които имаш в изобилие, но никога не са ти достатъчни?
Аз съм много вярна по отношение на нещата и хората, които обичам и му се отдавам докрай, докато може да издържи. С любимите неща не се разделям докато те не се разделят с мен. Нямам специална вещ, кочто винаги си купувам. Дрехите са като хората, ако ти харесват такива каквито са, просто ги харесваш заради самите тях! Няма значение марката, дали е ново или старо или пък последен писък на модата.

Кой е най-добрият приятел на модерната жена?

Щипка дързост, щипка елегантност, малко стрийт, няколко процента екстравагантност и силно изразен характер.

Какво е кич?
Всичко, което е прекалено, което пречи на изчистената линия и което променя до неузнаваемост, без да придава стил.
Има безкрайно много примери, не само у нас,и като цяло не ми допада. От друга страна, обаче, това е един банален фон, на който естетичното има възможност да изпъкне.

Кой те облича? Имаш ли стилист?
Обикновено сама избирам облеклото си в ежедневието, за сесии и някои изпълнения, но работя много добре с Джина Шеовска, която ме разбира добре и с която се допълваме. Много е важно екипът ти да бъде от готини хора, с добра вибрация и професионализъм на ниво. Освен това характерът на изпълнението ми на сцена се завършва прекрасно от невероятните момичета от балет " Нова", които много обичам и чийто стил също изразява женствеността в пълния й смисъл.
Друг човек с когото обожавам да работя е моят любим български дизайнер и страхотен приятел Вяра, създател на марката FeDe и автор на наистина най-нежните сватбени рокли в България. Тя е възпитаник на миланската школа Marangoni и любител на изчистените линии, които не мисля, че друг може да повтори. С нея работим от години върху най-специалните сценични костюми, които обличам за Годишните Музикални Награди на БГ Радио, за изпълнения на сцена, та дори и за разходката ми по червения килим в Кан за Филмовия Фестивал.

Как се запознахте с Вяра?
Случайно влязох в нейното ателие и харесах нейното мислене. После се срещнахме и си паснахме. Когато видиш произведение на изкуството по него можеш да отсъдиш, за това какъв е човекът. Аз харесвам арт личности, карат ме да влизам в други параметри. С Вяра работим вече доста години, тя е правила стайлинга ми за няколко клипа. Дори направихме сесия на нейните сватбени рокли, на които аз бях рекламно лице и стана една много приятна сесия.Тя прави прекрасни сватбени рокли.

Коя е твоята женска слабост?
Бих казала, че масажите определено са моя слабост, както и всички процедури, които релаксират. За един автентичен масаж си заслужава да пропътуваш цялото разстояние до Тайланд или остров Бали, а в комбинация с парещото слънце, палмите и екзотичната храна релаксът се получава наистина несравним.

Какво не пропускаш в дневния си стил ? Вид козметика или някакъв аксесоар, без който не можеш да започнеш деня си ? Коя е твоята марка грим, дневен крем?
За крем използвам марката Sothys, която е изключително грижовна към моя тип кожа и мисля, че привързаността ми към моята малка сива чантичка - кожена пеперуда с метално закопчаване във формата на детелина вече преминава в любов. Не се разделям с нея вече почти година и не знам какво ще се случи когато напълно се изхаби от носене. Мисля че ще бъда много тъжна!

Относно грима - компактна пудра - Chanel /Dior / Clarins - това са най-добрите и изпитани във времето марки. Създават кадифено покритие на кожата и наистина страхотно усещане за чистота. Гланц за устни - YSL, спирала - винаги получавам подарък от Sephora New York за рождения си ден ( те имат такава практика ) и съм много доволна от техния избор, така че не ми се налага да експериментирам със спиралите за мигли. Руж - Clarins и Bobby Brown.

Пожелай ни нещо!
Успех на всички читатели на View Sofia и невероятна влюбена есен! Бъдете красиви, защото сте!

More Лица