Следва

#jointhelife новата капсулна на Puma x Balmain

Официално е: Victoria's Secret 2019 няма да има

I'm so lonely... broken angel

All fashion преди 4 години

Преди няколко месеца се започна със спекулациите, че знаменитото ревю-спектакъл на Victoria's Secret няма да се проведе за първи път от 25 години насам - официално потвърждение на упоритите слухове така и не получихме.

До вчера, 21-ви ноември, когато Финансовият директор и Вицепрезидент на L Brands, Стюарт Бергдьорфер, направи изявление и потвърди НЕслучването на шоуто.

"Считаме за важно да развиваме маркетинга на Victoria's Secret. Признаваме и оценяваме, че връзката бранд-потребител при нас е силно емоционална - това е безусловно. Шоуто беше много важна част от бранда ни - и в построяването на бизнеса, и в постигането на забележителните ни маркетингови успехи. Опитваме се да извоюваме най-добото за бранда и клиентите си.

Това е бизнес, който изпитва трудности в течение на вече три-четири години, и ще ни отнеме още време, за да го стабилизираме и да си спечелим обратно позициите. Смятаме за най-важно качеството на самите продукти, качеството на изпълнение, на продажбите - физическите и виртуалните", гласи изявлението.

Както се оказа, компанията изпитва сериозни финансови затруднения от доста време насам и поради ред на брой причини: акциите паднаха с 28%, а продажбите продължават да намаляват.

Припомняме, че отново през юли тази година 28-годишната Шанина Шейк първа съобщи, че шоу няма да има.


Шанина Шейк

"За съжаление, тази година няма да има шоу на Victoria's Secret. Изключително неочаквано за всички ни, свикнали в това време на годината да започваме подготовката за ревюто. Сигурна съм, все пак, че в бъдеще ситуацията ще се промени", каза моделът тогава.

От компанията обещават, че работят и ще продължават да работят усилено по "изчистването на имиджа си", силно повлиян от изявленията на бившия Маркетингов директор Ед Разек, насърчаващи към дискриминация. Ответната на стотиците критики реакция - моделът "52-ри размер" и транссексуалната Валентина Сампайо, с които VS започна работа - не беше достатъчна и достатъчно навременна, че да спре необратимия процес на провал.


 Ед Разек и Ангелите бекстейдж

More All fashion