Следва

Методът Дюкан с илюстрации

Още за гала церемонията на Best Model of The World 2009

Остават броени дни до пристигането у нас на най-добрите модели от цял свят за финалите на 22-то издание на световният конкурс Best Model of The World 2009 на 11 декември 2009 в зала 3 на НДК. ..

Culture преди 14 години

Остават броени дни до пристигането у нас на най-добрите модели от цял свят за финалите на 22-то издание на световният конкурс Best Model of The World 2009 на 11 декември 2009 в зала 3 на НДК. До настоящия момент, 62 държави са заявили участие.

Конкурсът като концепция се ражда преди 24 години в Париж, от създаването на висшата мода и модни къщи като Madame Carven, Paco Rabanne, Azzaro, Louis Feraud, Nina Ricci, Dior, Yves Saint Laurent, Ungaro, Boshero, Torrente.
Този конкурс, освен че дава най-престижните награди за професионални модели, е трамплин за професионалното развитие на много млади таланти. Сцената на Бест Модел-а е била силен старт за едни от най-преуспелите ни модели Сашо Андонов, който се реализира в САЩ. Катя Пенева - в Италия и Франция, Нети, Цеци Красимирова, Калина Делиганева и още много други

От създаването, до настоящия момент финалът на Best Model of The World 2009 не е напускал родината си Турция. За първи път България спечелва доверието и в периода 1-13 декември София ще бъде домакин на този престижен конкурс.

Домакинството на това световно събитие е една от най-добрите реклами на България пред Света.
Финалите ще се излъчват директно по Нова ТВ и в чужбина – Гърция, Македония, Румъния, Русия, Армения, Косово, Черна гора, Ливан, Турция, Кипър, Гърция и др.

Г-н Силвестър Лолов Режисьор, освен лицензиант на конкурса, е режисьор на спектакъл на гала церемонията. Професионалният му опит от предишните години обещава наистина едно грандиозно шоу. Предстои да се построи сцена 350 кв.м. покрита със специално черно плексигласово покритие. Наети са над 200 осветителни робота, които ще осветяват пищната церемония.

Конкурсът всяка година е с различна тема. Тази година темата e “ПОЛЕТ”. Гала церемонията по връчване на наградите ще бъде открива с грандиозен спектакъл на Филип Кутев, който с оригинална хореография ще покаже полет на орли. Идеята символизира факта, че конкурсът „напуска корените си и „каца” в България”.
Лили Иванова ще бъде специален гост-изпълнител на шоуто. Примата на българската поп музика сподели, че за нея е изключителна чест да пее на такова престижно събитие, когато цял Свят ще гледа България директно. Миро, който ще представи страната ни на Евровизия 2010 ще се качи на една сцена с красивата си колежката Сибел Тюзюн – която беше избраничката на Турция за Евровизия 2006. Етно група „Вакали” ще допълнят балканския колорит на пищната церемония с музикално танцовото си изпълнения, което вече финално репетират.
Конкурсът, по традиция, има своята благотворителна инициатива. На 07 декември 2009 г. , на Вечерта на националностите ще се проведе благотворителен търг. Събраните средства от търга, както и средствата от продажба на кувертите за гала церемонията ще бъдат дарени на асоциация „С лице към света”, която подпомага лечението на деца с вродени и придобити малформации.
 

More from View Sofia

More Culture