Следва

7 съвета за творчески автопортрет със смартфон от модния фотограф Virginia Y

Вълнуващ финал на Dibla Design Awards 2019: Победителите

Раздадоха престижните отличия на впечатляваща церемония в София

All About Life преди 4 години



На 21-ри ноември в Sofia Event Center победителите от безпрецедентното по мащаб и авторитетност национално съревнование за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2019, организирано за четвърта поредна година от платформата "Дибла", бяха тържествено обявени. Оспорваното съревнование срещна безпрецедентни по качество и ниво на изпълнение проекти, одобрени да преминат към етап журиране. Нивото на участвалите проекти убедително доказва, че интериорният дизайн в България се развива с решителни стъпки и устремено върви към световно признание и сцена.



Церемонията по награждаването събра рекорден брой гости - над 800 представители на бизнес елита на България, журналисти от водещи медии, някои от най-влиятелните и популярни фирми у нас, потенциални инвеститори и клиенти, и разбира се - есенцията на събитието - интериорните дизайнери. Всички присъстващи имаха възможност да създадат полезни контакти и да споделят информация за свои реализирани и бъдещи проекти. По време на Церемонията всички номинирани проекти бяха представени пред гостите на страниците на специално създаден за събитието луксозен албум, а отличените с награди интериори съвсем скоро ще намерят място в традиционния годишен каталог на Платформата "Най-доброто от интериорния дизайн за 2019".



Уникалните визуални ефекти, стилно аранжираната сцена, професионалните водещи и талантливите претенденти в съревнованието дадоха категорична заявка за събитие, което ще остане в историята на българския интериорен дизайн. Dibla Design Awards с всяка изминала година стават все по-очаквани и привличат постоянно нарастващ обществен и медиен интерес не само в пределите на родината ни, но и извън нея. Красноречиво доказателство за повишаващото се ниво на съревнованието откриваме в състава на журито. Достатъчно е да споменем, че тази година световноизвестният Карим Рашид с готовност прие поканата на "Дибла" да е част от журито, наред със своя колега Федерико Делроссо, включен в класацията "Десетте интериорни дизайнери, които промениха света" на Boca do Lobo и BestInteriorDesigners.


Стихията в света на дизайна: Карим Рашид


От страна на журито почетни гости на церемонията бяха Атила Верес, архитект Радина Гешева, професор Васил Живков, Дюри Ковач, Илиан Милинов, доц. Орлин Давчев. Международното жури, съставено от български и чуждестранни специалисти, практици и преподаватели в областта, имаше нелеката задача да определи победители във всяка една от категориите на съревнованието. Поздравления за труда и отдадената работа на победителите:

* категория "Апартамент" - dontDIY
* категория "Фамилна къща" - Cast Studio
* категория "Хотел" - Мими Фъркова, арх. Борислава Манолова, арх. Христо Тритаков
* категория "Ресторант" - Code Rouge
* категория "Бар & динър" - KUKADESIGN
* категория "Офис/работна среда" - ARXITEK
* категория "Магазин/изложбена площ" – studiopiperov/арх.Юлиян Пиперов



Наградата за професионален профил в Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн "Дибла", определен въз основа на брой проекти, брой разглеждания, интерес и отзиви на общността и посетителите на сайта заслужено получиха творците от ATG DESIGN.

Обявяването на "Дизайнер на годината" за 2019 година в тазгодишното издание на националните награди за интериорен дизайн Dibla Design Awards, беше апогеят на вечерта. Ина Дамянова заслужено спечели престижното признание, благодарение на своя над 15-годишен опит, съчетаващ уменията на проектанта със страстта на твореца, общия си принос към българския дизайн, разнообразните по естество и мащаб проекти и множеството извоювани международни награди и номинации.



Dibla Design Awards е от онези събития, които дълго се помнят, които вдъхновяват и мотивират. Националното съревнование за интериорен дизайн за четвърта поредна година предостави на проектантската общност сцена, на която най-изявените й представители да намерят своето признание и да получат обективна и авторитетна оценка за труда си.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.