Следва

Villars - От любов към шоколада

Еко разходка от Прага до Виена

Вместо да почиваш и разучаваш тайните места на един град, тази седмица ти предлагаме да си организираш един...

All About Life преди 14 години

Вместо да почиваш и разучаваш тайните места на един град, тази седмица ти предлагаме да си организираш един интересен и нестандартен тип екскурзия от Прага до Виена, по ето този начин:

Първо взимаш колкото се може по-малко багаж и се качваш на първия самолет към Прага, като предварително си се уверил, че времето ще бъде приемливо добро. След като кацнеш в чешката столица, веднага си наеми колело и твоето приключение започва.

През първите два дни ще пътуваш към приказните Хлубока и Чешки Крумлов. Пътищата са равни, с прекрасни гледки, търкалящи се по чешката граница. На третия ден, ще тръгнеш към Неухофен на Ибс (Neuhofen an der Ybbs?), направи си излет, включващ запомнящо се ветровито пространство през лозята на Мостфиерталвег.

Четвъртият, петият и шестият ден прекарай по поречието на Дунав във Виена. По пътя можеш да спреш да разгледаш бароковите абатства като това в Мелк или да посетиш исторически градове като Дюрнщайн, където Ричард Лъвското сърце е бил пленен от Леополд V и е бил освободен по време на кръстоносните походи. На път към австрийската столица отдели време и за дегустации: винарната Вайнгут в Хирцберг (The Weingut Hirtzberger winery) бутилира много приятното Ризлинг (Riesling).



Ю. Добрака е семеен ресторант в Чешки Крумлов, където ще ти опекат шницел на пещ в двора, а цигански музиканти може или пък не да ти направят серенада.

При Блондел, в Дщрнщайн, специалитетът е пиле със сметанов сос, а печената пъстърва е прясно уловена от Дунав.

Една нощ пренощувай в хотел Котмюле, което е уютна семейна страноприемница разположена на хълмовете на Нойхофен на Ибс; на следващата ще преспиш в хотел Ричард Лъвското сърце, някогашен манастир с изглед към Дунава.

И накрая, преди отново да отлетиш към България, не забравяй да върнеш колелото!

 

More All About Life