Следва

Какво ново: VICTORIA ще представи България на Евровизия

Галерия Артур представя изложба на Силва Бъчварова и Васил Рокоманов

От 5 декември до 20 декември галерия "Артур" представя съвместна изложба на Силва Бъчварова и Васил Рокоманов - творци с ярка индивидуалност и присъствие в съвременното ни изкуство.

Events преди 4 години


Васил Рокоманов

Имената и на двамата са свързани дълбоко и трайно със сценографията. Авторството на многобройни куклени, драматични и музикални спектакли в България и на задгранични сцени е отличено с впечатляващ брой национални и международни награди. И двамата са удостоени с наградата "Икар".


Силва Бъчварова

През 2015 г. Силва Бъчварова получава отличието за сценография и през 2017 - проф.Рокоманов за великолепната книга История на сценографията. Между преподавателската работа в Националната художествена академия, множеството оформления и илюстрации на книги, участията в многобройни изложби и международни проекти, се раждат творбите с личен, разпознаваем почерк и впечатляващо емоционално въздействие.


Васил Рокоманов

Различията в предпочитаните изразни средства, техники и интерпретация обогатяват съвместната им изява. Жанровото разнообразие от живопис, графика, сценографски решения засилва усещането за търсещо, изследващо, мъдро изкуство. Обединяващо в представените творби е изключителната прецизност в разработването на всеки детайл, в характерната театралност на образите, в съчетаването на визуално изкуство с история, философия и съвременна изразност.Съвместната изложба на Силва Бъчварова и Васил Рокоманов създава в галерийното пространство завършен артистичен мизансцен – осмислена среща на образи, сцени, цветове, форми и емоции.


Силва Бъчварова

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?